{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača

19.1.2014. u 13:51
0
55
Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača
0
Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača
Direktor Jadranskog odjela Evropske investicijske banke R. Massa Bernuci i predsjednik Odsjeka za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan D. Courbin uputili su pismo premijeru Federacije BBiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještavaju kako je u okviru EIB-a okončan žalbeni postupak o zahtjevu italijanskog konzorcija Impresa Pizzarotti - Salini Costruttori.
U pismu se navodi kako je Upravni odbor EIB-a intenzivno raspravljao o izvještaju i preporukama koje je dostavio Mehanizam za prigovore EIB-a, u vezi sa žalbom italijanske kompanije.

“Na osnovu preporuka Mehanizma za prigovore, službe EIB-a su predmet ponovo razmotrile i potvrdile da nema osnova za prigovor na izvještaj o evaluaciji tendera od 29.12.2012. godine“, ističe se u pismu.

Na ovaj način je EIB potvrdio svoju raniju odluku o davanju saglasnosti za izbor turske kompanije Cengiz Insaat, kao izvođača radova na poddionici Vlakovo - Lepenica koja je dostavljena JP Autoceste FBiH 29.11.2012. godine i na osnovu koje je dodijeljen ugovor.

Ovim su sve relevantne domaće i međunarodne institucije, nakonu uvida u komplentnu tendersku dokumentaciju, potvrdile da je JP Autoceste FBiH u potpunosti radilo na zakonit način, u skladu s međunarodnim i domaćim propisima, te da ne postoji bilo kakva procesna ili materijalno-pravna greška prilikom izbora ovog izvođača.

"Ovom odlukom EIB-a potvrđeno je da je izvođač radova na poddionici Vlakovo - Lepenica odabran na zakonit i u potpunosti ispravan način. Nastavit ćemo i dalje uspješnu saradnju sa ovom međunarodnom finansijskom institucjiom u relizaciji infrastrukturnih projekata koji su od značaja za našu zemlju. Očekujem da do kraja ove godine u funkciji imamo 102 kilometra moderne autoceste, te da nastavimo sa još bržom gradnjom Koridora 5C", istakao je ovim povodom premijer Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: