{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača

19.1.2014. u 13:51
0
55
Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača
0
Vlakovo - Lepenica: Potvrđen izbor turske kompanije za izvođača
Direktor Jadranskog odjela Evropske investicijske banke R. Massa Bernuci i predsjednik Odsjeka za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan D. Courbin uputili su pismo premijeru Federacije BBiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještavaju kako je u okviru EIB-a okončan žalbeni postupak o zahtjevu italijanskog konzorcija Impresa Pizzarotti - Salini Costruttori.
U pismu se navodi kako je Upravni odbor EIB-a intenzivno raspravljao o izvještaju i preporukama koje je dostavio Mehanizam za prigovore EIB-a, u vezi sa žalbom italijanske kompanije.

“Na osnovu preporuka Mehanizma za prigovore, službe EIB-a su predmet ponovo razmotrile i potvrdile da nema osnova za prigovor na izvještaj o evaluaciji tendera od 29.12.2012. godine“, ističe se u pismu.

Na ovaj način je EIB potvrdio svoju raniju odluku o davanju saglasnosti za izbor turske kompanije Cengiz Insaat, kao izvođača radova na poddionici Vlakovo - Lepenica koja je dostavljena JP Autoceste FBiH 29.11.2012. godine i na osnovu koje je dodijeljen ugovor.

Ovim su sve relevantne domaće i međunarodne institucije, nakonu uvida u komplentnu tendersku dokumentaciju, potvrdile da je JP Autoceste FBiH u potpunosti radilo na zakonit način, u skladu s međunarodnim i domaćim propisima, te da ne postoji bilo kakva procesna ili materijalno-pravna greška prilikom izbora ovog izvođača.

"Ovom odlukom EIB-a potvrđeno je da je izvođač radova na poddionici Vlakovo - Lepenica odabran na zakonit i u potpunosti ispravan način. Nastavit ćemo i dalje uspješnu saradnju sa ovom međunarodnom finansijskom institucjiom u relizaciji infrastrukturnih projekata koji su od značaja za našu zemlju. Očekujem da do kraja ove godine u funkciji imamo 102 kilometra moderne autoceste, te da nastavimo sa još bržom gradnjom Koridora 5C", istakao je ovim povodom premijer Nikšić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: