{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada USK-a dala koncesiju za gradnju vjetroparka na području Bihaća

F
FENA
20.12.2018. u 12:57
2
13
Vlada USK-a dala koncesiju za gradnju vjetroparka na području Bihaća
2
Vlada USK-a dala koncesiju za gradnju vjetroparka na području Bihaća
Foto: R. D./Klix.ba
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o dodjeli koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća, a koncesija je dodijeljena firmi "Ivicom Consulting“ iz Zagreba.
"Među brojnim problemima s kojima se suočava relativno nova kantonalna vlada bio je i ovaj trogodišnji problem oko dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća. Koncesija je dodijeljena zagrebačkoj firmi 'Ivicom Consulting', a riječ je o investiciji od oko 120 miliona KM. Drago mi je da smo uspjeli krenuti u realizaciju ovog značajnog projekta, s obzirom da se radi o najvećoj investiciji na području našeg kantona", rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Istaknuto je kako će se prema uputi Kantonalnog pravobranilaštva, insistirati na prethodnom potpisivanju sporazuma kojim se Kanton pravno i financijski štiti, kada je u pitanju okolnost mogućeg ukidanja ili poništenja pravosnažnog akta o dodjeli koncesije od nadležnih sudova u Bosni i Hercegovini.

"Dodijeljena je koncesija za korištenje građevinskog zemljišta za istraživanje, projektovanje, građenje, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje postrojenja za pretvaranje energije vjetra u električnu energiju, odnosno vjetroelektrane na području Bihaća. Riječ je o lokalitetu k.o. Teočak", pojasnio je predsjednik Komisije za koncesije Šefik Štulanović.

Vlada USK na današnjoj je sjednici dala i saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta za implementaciju projekta uklanjanja arhitektonskih barijera na Tehničkom fakultetu u Bihaću.

Također, usvojen je i Program utroška dijela sredstava granta - grantovi drugim nivoima vlasti, kojim je 139.790 KM namjenskih sredstava raspoređeno za projekte koje su kandidarali Grad Bihać i Općina Bosanska Krupa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: