{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vispakova džinovska džezva atrakcija u Opatiji

25.4.2013. u 11:10
124
3
Vispakova džinovska džezva atrakcija u Opatiji
124
Vispakova džinovska džezva atrakcija u Opatiji
Mesić i Hrvić u razgovoru
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. predstavila se na ovogodišnjem Festivalu kave u Opatiji sa brendom Zlatna džezva i najvećom džezvom na svijetu.
Prema ocjeni posjetitelja, gostiju i medija, nastup Vispaka u okviru kojeg su posjetitelji mogli probati bosansku kafu iz najveće džinovske džezve ocijenjen je kao najveća atrakcija Festivala.

Štand Vispaka posjetio je i bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, koji je u razgovoru sa direktorom Vispaka, Rusmirom Hrvićem pokazao velike simpatije prema bosanskoj kafi. Predsjednik Mesić je i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

U okviru Festivala će biti održano predavanje o pravoj bosanskoj kafi pod naslovom "Pristavider jednu bosansku“!

Predavanje će održati Adis Hasaković, stručnjak za strateško komuniciranje koji će svjedočiti o tome "kako je odbranjena institucija prave bosanske kafe“, o vremenu u kojem je nastala džinovska džezva, te koje su to osobenosti naše kahve, kafe i kave, kao simbola Bosne i zajedništva u njoj.

Bosanska kafa je samo jedan mali dio kulturno-historijskog nasljeđa na koje narodi Bosne i Hercegovine itekako mogu biti ponosni.

Da je Zlatna džezva, kao prava bosanska kafa sa njenim osobenim načinom pripreme, te tradicijom ispijanja ovog crnog napitka, više nego zanimljiva i u komercijalnom smislu, pokazalo se i ovom prilikom velikom zainteresovanošću običnih ljudi, ljubitelja kafe, ali i kupaca koji bi rado da je zastupaju i promoviraju na hrvatskom tržištu, saopćeno je iz Vispaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: