{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH i Microsoft potpisali ugovor o licenciranju

F
8.7.2013. u 13:30
0
21
Vijeće ministara BiH i Microsoft potpisali ugovor o licenciranju
0
Vijeće ministara BiH i Microsoft potpisali ugovor o licenciranju
Telibečirević i Hadžić
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić i direktor Sys Company Sarajevo Faruk Telibečirević potpisali su danas trogodišnji ugovor između Vijeća ministara BiH i BH konzorcija koji čine kompanije "Sys Company - Teamwork - Inteh" o licenciranju Microsoft proizvoda u institucijama Vijeća ministar BiH.
Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije Microsoft, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Vijeća ministara BiH u borbi protiv korištenja piratskog softvera na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Bitno je za Bosnu i Hercegovinu da se Vijeće ministara odlučilo da u organima uprave obnovi ugovor o licenciranju te koristi vrhunski i valjano licencirani softver koji će povećati sigurnost i transparentnost korištenja komunikacionih tehnologija i informacionih sistema u državnoj upravi. Potpisivanjem ugovora dobijamo potpunu i brzu implementaciju softverske tehnologije posljednje generacije u državnoj upravi te u isto vrijeme pokazujemo jasnu opredijeljenost Vijeća ministara BiH u borbi protiv korištenja nelegalnog softvera u Bosni i Hercegovini i poštivanja zakonskih normi koje reguliraju predmetnu oblast", izjavio je nakon potpisivanja ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.

Vijeće ministara BiH i kompanija Microsoft potpisali su u decembru 2008. godine Sporazum o strateškom partnerstvu kojim su se zajednički obavezali za poduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

"Ugovor o licenciranju omogućava implementaciju novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: