{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VGT osiguranje: Stabilan ulazak u treću deceniju poslovanja

3.12.2013. u 08:05
0
8
VGT osiguranje: Stabilan ulazak u treću deceniju poslovanja
0
VGT osiguranje: Stabilan ulazak u treću deceniju poslovanja
Amir Zukić
Nakon dvije decenije poslovanja, za VGT osiguranje može se reći da je stabilna domaća osiguravajuća kompanija.
"Trenutno imamo ažurnu isplatu šteta u skladu sa zakonski propisanim rokovima. Naša svrha postojanja jeste da obezbjedimo adekvatnu i pravovremenu isplatu nadoknade oštećenicima", istakao je direktor VGT osiguranja Amir Zukić.

Niz aktivnosti na konsolidaciji i jačanju internih kapaciteta u VGT osiguranju u proteklom periodu, doveli su do dobrih finansijskih pokazatelja u tekućoj godini, što predstavlja bitan preduslov za stabilno poslovanje u narednom periodu. VGT se i dalje nalazi među 100 vodećih osiguravajućih kompanija iz regiona jugoistočne Europe, što pokazuje istraživanje agencije SeeNews.

VGT osiguranje je u toku dosadašnjeg poslovanja provelo niz društveno odgovornih aktivnosti i projekata kao što su stipendiranje više od 100 studenata, donacije i pomoći brojnim ustanovama, sportskim klubovima, školama i drugim.

"Bez obzira na izuzetno teške ekonomske i finansijske uslove, postojeće stanje i rezultati VGT osiguranja dobra su osnova za naredni period poslovanja, koji želimo obilježiti usvajanjem nove poslovne strategije", dodao je Zukić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: