Privreda
73

Veliki interes za bh. namještajem na sajmu u Kelnu

Klix.ba
Sajam IMM Cologne 2014. održava se od 13. do 19. januara u Kelnu, a na njemu već četvrti put nastupaju i kompanije iz Bosne i Hercegovine, za čijim proizvodima vlada veliki interes.

Na sajmu IMM 2014., pod sloganom "Tradition for Future", svoje proizvode izlažu kompanije: GMP Kompani iz Laktaša, Ingrat iz Gračanice, Izazov iz Kalesije, Malagić iz Živinica, Morea iz Kiseljaka, Praktik iz Vogošće i Woodteam iz Ilijaša.

Prema preliminarnim informacijama, bh. kompanije su tokom prvih dana sajma ostvarile skoro 200 kontakata, a štand Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u blizni sajamskih hala sa svjetskim brendovima, izuzetno je posjećen. Štand naše zemlje posjetilo je i 16 bh. firmi od kojih su neke tu održale poslovne sastanke sa potencijalnim partnerima.

Nastup kompanija iz BiH organizovala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Agencija za promociju izvoza BiH – BHEPA u partnerstvu i kosponzorstvu sa USAID - Sida Firma Project Bosnia & Herzegovina i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO).