{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspjeh Energoinvesta, izvoz opreme u Alžir

F
25.9.2014. u 09:56
25
15
Uspjeh Energoinvesta, izvoz opreme u Alžir
25
Uspjeh Energoinvesta, izvoz opreme u Alžir
Nakon što je Energoinvest d.d. tokom 2013. godine, u velikoj konkurenciji najvećih svjetskih kompanija dobio tender i ugovorio izgradnju 60 kilovoltne stanice TS Mahdia s kupcem Sonelgas, prvi put je uspio direktno ugovoriti i realizirati nabavku, sklapanje i integraciju telekomunikacijske opreme za TS Mahdia te je pripremiti za izvoz i implementaiju u Sonelgas, saopćeno je danas iz Energoinvesta.
Usvajanjem novih metodologije rada i proizvodnje/integracije telekomunikacijske opreme, realiziran je novi bosanskohercegovački proizvod i na taj način se Energoinvest d.d. Sarajevo u području telekomunikacija svrstao u rang velikih svjetskih kompanija tipa Siemensa, Alstoma, ABB-a kada je u pitanju sopstvena proizvodnja i isporuka telekomunikacijskih rješenja i isporuka na treća tržišta Afrike.

- U samom procesu proizvodnje i integracije opreme, koji smo realizirali u fabrici TEO , ne samo da je zaposleno 15 Energoinvestovih stručnjaka i više od 30 saradnika podizvodžaca, već je angažirano i više od pet podizvodžaca uglavnom iz BiH, čime je finalno generirano trajno operativno jezgro znanja i izvrsnosti pod okriljem Energoinvesta d.d. Sarajevo", citat je iz saopćenja.

Vrijednost posla i izvoza je 1.550.000 KM, a ugovorena su još dva posla ovog tipa vrijedna 7.000.000 KM koje Energoinvest namjerava realizirati tokom 2014. i 2015. godine.

Danas od 10 do 12 sati će u Tvornici elektroopreme (TEO) u Binježevu-Hadžići, biti upriličen obilazak opreme prije pakovanja i slanja za Alžir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: