{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro izgradnja trafostanice za Vjetroelektranu Podveležje

10.1.2018. u 15:00
13
11
Uskoro izgradnja trafostanice za Vjetroelektranu Podveležje
13
Uskoro izgradnja trafostanice za Vjetroelektranu Podveležje
JP Elektroprivreda BiH je sa kompanijom ABB d.o.o Zagreb potpisala Ugovor za izgradnju trafostanice (110/30 kV)  i kablovske (30 kV) i fiberoptičke mreže za Vjetroelektranu (VE) "Podveležje".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kablovskom i fiberoptičkom mrežom će se izvršiti energetsko i telekomunikaciono povezivanje vjetroagregata sa trafostanicom, a s ciljem plasmana proizvedene električne energije iz VE "Podveležje" u 110 kV mrežu, te upravljanja vjetroparkom.

Ugovor se finansira iz kreditnih sredstava njemačke KfW banke, a ukupna vrijednost je 4.098.026 eura. U prvoj fazi realizacije Ugovora obaveza izvođača je izrada izvedbenog projekta za trafostanicu "Podveležje", kao i izrada glavnog projekta za kablovsku i fiberoptičku mrežu. JP Elektroprivreda BiH je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju trafostanice čime su se stekli uslovi za početak izvođenja pripremnih radova.

Predviđeni rok za realizaciju Ugovora je 20 mjeseci. Potpisom predmetnog Ugovora učinjen je značajan napredak u realizaciji cjelokupnog projekta izgradnje VE "Podvležje", čijom izradnjom će se povećati instalirani kapaciteti kao i udio proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: