|

Uprkos lošoj godini za pčelare: Dani meda i ljekovitog bilja u Goraždu

Uprkos lošoj godini za pčelare: Dani meda i ljekovitog bilja u Goraždu
6
Piše: E.A.
26.12.2014. u 19:11
13
komentara
6

dijeljenja
1/11 Foto: Klix.ba
2/11 Foto: Klix.ba
3/11 Foto: Klix.ba
4/11 Foto: Klix.ba
5/11 Foto: Klix.ba
6/11 Foto: Klix.ba
7/11 Foto: Klix.ba
8/11 Foto: Klix.ba
9/11 Foto: Klix.ba
10/11 Foto: Klix.ba
11/11 Foto: Klix.ba
U Goraždu je počeo tradicionalni sajam Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom - Goražde 2014.", koji organizuje Udruženje uzgajivača meda i aromatičnog bilja BPK "Facelija".
Ni hladno vrijeme i snijeg nisu obeshrabrili brojne izlagače koji su stigli na sajam iz svih dijelova BiH, ali i Srbije.

"Ove godine svoje proizvode na sajmu izložilo je oko 20 proizvođača iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Ovo je znak da smo postali prepoznatljivi širom BIH i van njenih granica. Oni nude raznovrsne proizvode na platou Centra za kulturu i to po sajamskim cijenama. Također, priredili smo i niz edukacija za pčelare i poljoprivredne proizvođače, a posjetioci će moći pogledati i fotoizložbu '45 godina organizovanog pčelarstva' u holu Centra za kulturu", izjavio je Rehad Deljo, predsjednik Udruženja Facelija.

Riječ je o osmoj privrednoj, turističkoj i kulturnoj manifestaciji koja se održava i pored činjenice da je za pčelarstvo ovo bila loša godina.

"Uspjeli smo i za ovaj sajam ponuditi naše proizvode, a osim meda tu su i različiti ljekoviti proizvodi. Nama su ovakvi sajmovi jako značajni jer nam je prilika, osim da plasiramo proizvode, i da naučimo dosta zanimljivih stvari", kaže Dragica Novaković iz Rudog.

Manifestacija Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom Goražde 2014." traje i sutra a posjetioci imaju priliku i da degustiraju neki od brojnih pčelinjih, ali i proizvoda od ljekovitog bilja.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...