{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava GRAS-a počela pregovore o smanjenju plaća radnicima

17.11.2017. u 11:51
119
149
Uprava GRAS-a počela pregovore o smanjenju plaća radnicima
119
Uprava GRAS-a počela pregovore o smanjenju plaća radnicima
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uprava Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS počela je pregovore koji bi u konačnici trebali rezultirati smanjenjem plaća radnicima GRAS-a do izlaska preduzeća iz poslovne krize.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Privremeni upravnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Haris Gušić kazao je kako ga prije nas niko od medija nije kontaktirao u vezi sa smanjenjem plaća radnicima u GRAS-u, ocjenjujući kako su sve informacije koje se pojavljuju u javnost čiste spekulacije.

On je rekao da se prema Zaključku Skupštine Kantona Sarajevo privremeni upravitelj obavezao da vrši usklađivanje rashoda za plate s ostvarenim prihodima i da je on u skladu s tim i postupio.

"O plaćama se pregovara i mi još uvijek nismo došli do iznosa ni od 5, ni od 10, ni od 20 posto. Nismo došli ni do kakvog dogovora jer pregovori su u toku. Nešto će se desiti, a ne bih da prejudiciram šta. Strah me je da ne bude 'tresla se gora, rodio se miš'", kazao je Gušić.

Gušić ističe da se u vezi s odlukom o smanjenju plaća pitaju i Vlada Kantona Sarajevo i ministar saobraćaja KS Mujo Fišo i privremeni upravni, ali i Sindikat radnika GRAS-a.

"Nas četvero moramo da se usaglasimo. Još uvijek nismo imali priliku da sjednemo za sto i da se usaglasimo, jer nam to obaveze ne dozvoljavaju. Jutros sam imao sastanak s predstavnicima Sindikata GRAS-a koji se divno završio", rekao je Gušić.

Kako kaže, aktivno se radi na tom problemu i on vjeruje kako će do kraja iduće sedmice i ovo pitanje biti riješeno.

Prema posljednjim podacima, prosječna plaća zaposlenih u GRAS-u veća je od prosječne plaće zaposlenih osoba u FBiH (871 KM).

Inače, Skupština Kantona Sarajevo obavezala je privremenog upravnika i da u saradnji sa Sindikatom KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo pregovara o smanjivanju rashoda za plate umanjivanjem plata uposlenih do izlaska preduzeća iz poslovne krize.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: