Privreda
0

UNIQA osiguranje: Besplatni sistematski pregledi u pet bh. gradova

Klix.ba
Žurba, pritisak i stres već dugo su nam svakodnevnica. U danu nam uvijek nedostaje barem još jedan sat da završimo sve obaveze koje nas čekaju. Nažalost, takvom načinu života danak plaćamo zdravljem.

Uslijed nedostatka tog famoznog sata, preventivnu posjetu ljekaru uvijek ostavljamo za sutra. Nerijetko, sutra je već kasno.

Važnost redovnih ljekarskih kontrola ne treba posebno isticati. Poznato nam je da pravovremeno otkrivanje bolesti doslovno može spasiti život, te uveliko pospješiti samo liječenje.

Upravo to je razlog što je UNIQA osiguranje odlučilo građanima BiH omogućiti besplatan sistematski pregled, i to u najsavremenijoj mobilnoj laboratoriji u Evropi.

"Svi programi UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja su podređeni tome da naši klijenti biraju samo najbolje za svoje zdravlje. Svjesni značaja prevencije, u našoj mreži medicinskih ustanova su bolnice, poliklinike, specijalističke ordinacije i laboratorije koje zadovoljavaju najviše evropske standarde, a ovaj put, sa MedUNIQA kamionom željeli smo građanima Bosne i Hercegovine pružiti mogućnost da bez bilo kakve naknade, urade najvažnije preventivne nalaze", izjavila je Ena Omeragić, marketing menadžer UNIQA osiguranja.

Specijalizovani MedUNIQA kamion će u okviru sedmodnevnog putovanja kroz našu zemlju boraviti u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Bihaću.

U MedUNIQA mobilnom centru građani će moći potpuno besplatno, uz pomoć 11-članog medicinskog tima, obaviti cjelokupan sistemski pregled: EKG, analize krvi, mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, spirometriju, ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled i mjerenje očnog pritiska, te dermatološke i internističke preglede.

MedUNIQA kamion stiže 26. maja u Mostar, naredna dva dana je u Sarajevu, 29. je u Tuzli, dan kasnije u Banjoj Luci, te svoj obilazak završava 31. maja u Bihaću.

Svi građani koji se na vrijeme prijave putem besplatne telefonske linije 080 02 02 51, moći će izvršiti potpuno besplatno sistematski pregled. Rok za prijave, za sve gradove, je 25. maj.

Futuristički izgled UNIQA mobilnog centra osmislio je industrijski dizajner Luigi Colani. Dimenzije kamiona su 16,5x6,5m, teži 35 tona, a pomjeranjem bočnih strana kamiona nastaje jedinstvena laboratorija površine 60 m2.