{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli se gradi najveći trgovački centar u BiH koji će zapošljavati više od 200 ljudi

24.8.2015. u 14:39
673
179
U Tuzli se gradi najveći trgovački centar u BiH koji će zapošljavati više od 200 ljudi
673
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović članovima uprave kompanije Bingo uručio je dozvolu za izgradnju objekta Bingo City Centra čija površina će iznositi 38.498,63 m2, a gradit će se na lokalitetu Kreka na tri etaže.
"Bingo City centar ima višestruki značaj za Tuzlu jer će realizacija ovog ambicioznog projekta ponuditi veliki broj radnih mjesta, kako u kompaniji Bingo, tako i u malim i srednjim preduzećima koja sarađuju sa ovom kompanijom", kazao je Imamović.

On je dodao da će to biti tokom same izgradnje objekata, ali i nakon otvorenja trgovinskog centra.

"Grad Tuzla će ovim objektom dobiti jedan savremeni trgovinski centar po uzoru na velike svjetske i evropske gradove i zahvaljujem se kompaniji Bingo što će najveći objekat graditi upravo u svom rodnom gradu. Kompanija Bingo je već uplatila 1,5 miliona KM rente u budžet Grada Tuzle, što će biti iskorišteno za izgradnju 25 putnih pravaca", rekao je Imamović.

Tatjana Paunoska iz Marketing službe Binga saopćila je da tržni centar u svom sastavu ima Hipermarket Bingo površine 6.000 m2, restoran Bingo s igraonicom i ljetnom baštom, kuglanu Bingo Bowling (Brunswick) sa 12 staza, Cinestar kino (sa 5 dvorana), te prodajne objekte najpopularnijih evropskih i svjetskih brendova.

"Osim kompleksa Panonskih jezera, očekujemo da i naš centar bude turistička atrakcija po kojoj će Tuzla biti poznata“, rekla je Paunoska.

Ona je za Klix.ba kazala kako će samo u okviru poslovnica biti otvoreno blizu 200 novih radnih mjesta ne računajući dodatna radna mjesta.

"Pripremni radovi su već završeni. Saradnjom s lokalnim vlastima smo veoma zadovoljni i koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku Tuzle i generalno Gradu", dodala je Paunoska.

Po prijemu građevinske dozvole započet će i priprema za izvođenje radova na projektu Bingo City centra. Planirani rok za završetak radova je kraj ljeta 2016. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: