Privreda
126

U toku rezervacije za narednu akademsku godinu u luksuznom univerzitetskom hotelu Emiran

Prošle godine u Sarajevu je otvoren prvi privatni luksuzni univerzitetski hotel Emiran koji je ostvario vrlo dobre rezultate, jer je ponudio studentima mnogo jeftiniji smještaj u odnosu na privatni. U toku su i rezervacije za narednu akademsku godinu.

Svi studenti koji se odluče za smještaj u Emiranu, imaju na raspolaganju najmodernije opremljene sobe, učionice, fitness i spa centra, vešeraj, restorana, cafe slastičarne, frizersko-kozmetičkog salona, kopirnice, biblioteke, mesdžida i kapelice. Objekat je pokriven video nadzorom, a njihove usluge su posebno zanimljive studentima koji prvi put dolaze u Sarajevo i ne poznaju grad, jer im je 35 radnika hotela stalno na raspolaganju za sve informacije i pomoć, a 24 sata dnevno su dostupni i roditeljima za informacije. Tako je Emiran prepoznat kao moderan koncept življenja i stanovanja ne samo od bosanskohercegovačkih studenata, nego i od strane studenata koji dolaze studenata iz drugih zemalja koji su se opredijelili za studiranje u našoj zemlji. Svaki savjestan građanin naše lijepe države bi trebao biti ponosan na jedan ovakav svjetski poduhvat, navode.

Ipak tema narednog teksta nije ovaj 8 miliona KM vrijedan projekat, već pismo zahvale koje su uputili uposleni firme Emiran d.o.o. , njih čak 35.

"Ovo je pismo zahvale nas 35 uposlenih u LUH Emiran. Zahvala mladom Bosancu koji je prije dvadeset i nešto godina, sam, bez ikoga iza sebe, iz siromašne porodice, otišao "trbuhom za kruhom" u bijeli svijet vođen samo snovima i ambicijama, tamo uspio ono za čime je težio, a nije mogao nažalost ostvariti u svojoj domovini. Ipak vratio se i uložio u BiH. Naglasak je na tu činjenicu da je sva ta sredstva koja je mukotrpno i pošteno stekao mogao uložiti bilo gdje u svijetu, i na osnovu toga zaraditi ogroman novac. Ali ne, taj isti čovjek nam je obezbijedio radna mjesta, dao našim porodicama mogućnost da privrede osnovna sredstva potrebna za život i suživot, te preko 50 BH firmi koje su radile na izgradnji, zatim dobavljača i poslovnih partnera", navode u saopštenju.

"Vrijedni jesmo, te smo za to i uredno plaćeni, ali i obučeni da svakog gosta tretiramo kao posjetitelja BiH, a ne samo Emirana, pa su nam zato tako izmamljeni osmjesi zadovoljnih gostiju učinili radna mjesta još dražim. Zahvaljujemo se i našim prvim studentima, stanarima koji su bili naša najbolja reklama. Da ste gledali Emiran kao svoj drugi dom pokazuje vaša radost pri svakom novom poslovnom uspjehu Emirana, pokazuju i vaše uredne sobe, fantastične ocjene na fakultetima. Činili smo sve da Vam olakšamo odsustvo od kuće, vašim roditeljima umirivali brige locirajući vas po cijeloj BiH, zajedno išli doktorima, liječili temperature, otklanjali nostalgije, brisali suze s lica, dijeli suze radosnice, pisali zadaće, mijenjali majčin zagrljaj, prizivali mirise njene kuhinje", stoji u saopštenju.

"Ko smo mi uposleni ? Većinom žene, neke sa prvim radnim iskustvom, neke koje zbog godina mnogi nisu htjeli zaposliti, neke koje zbog male djece mnogi nisu htjeli zaposliti, pojednine smo i samohrane majke, iz različitih krajeva BiH, mnoge Sarajke, ovdje je uposlena jedna Irena, jedna Danijela, jedna Hajra. Osim što se trudimo da uljepšamo utiske o našoj zemlji, mi smo prava, neiskrivljena slika BiH u malom koja razbija sve predrasude, stereotipe, tabue o nama kao tački na brdovitom Balkanu", navode iz Emirana.

"Hvala svim gostima, studentima, njihovim roditeljima koji su nam se obratili sa punim povjerenjem, koji su prepoznali ideju u nama, i želju da budemo dio njihove bolje akademske priče. Hvala našem Direktoru što nas je naučio kako mali čovjek može biti veliki ambasador svoje zemlje", stoji u saopštenju.