{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malezijci će u Gornjem Vakufu-Uskoplju tražiti zlato

18.3.2014. u 17:50
138
42
Malezijci će u Gornjem Vakufu-Uskoplju tražiti zlato
138
Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Sedžad Milanović potpisao je danas ugovor sa malezijskom firmom Glanz investment za istraživanje i eksploataciju željezne rude na lokalitetu u Novom Travniku. Ranije je potpisan ugovor za eksploataciju željezne rude, te zlata i obojenih metala na dva lokalita općine Gornji Vakuf-Uskoplje.
"Vlada kantona dale je saglasnost za istraživanje željezne rude. Ranije je dala saglasnost za područje Gornji Vakuf/Uskoplje, a s obzirom da se rudnik nalazi na spoju tri općine bile su potrebne sve tri saglasnosti. Rok je tri godine", kazao je Milanović za Klix.ba.

On je istakao da će biti izvršena istraživanja, studija ekonomske opravdanosti te studija o količinama i zalihama željezne rude te o kvalitetu.

"Na područjima gdje je Glanz investment dobio koncesiju već su rađena određena istraživanja i vršene su analize", kazao je Milanović.

Istakao je da ukoliko se utvrdi da na tim područjima postoje određene količine zlata i željezne rude, Glanz investment će morati podnijeti dodatni zahtjev za eksploataciju.

Potpisivanjem ugovora stvara se i mogućnost otvaranja dodatnih radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: