IT sektor
27

U Sarajevu otvorena nova američka kompanija "Ribbon Communications"

S. Š.
Otvorena je kancelarija IT kompanije "Ribbon Communications" (Foto: Twitter)
Otvorena je kancelarija IT kompanije "Ribbon Communications" (Foto: Twitter)
Sarajevo je od danas bogatije za još jednu kompaniju. Naime, riječ je o američkoj tehnološkoj kompaniji "Ribbon Communications".

Zamjenica šefa misije ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti predstavila je dolazak nove američke tehnološke kompanije.

Naime, zamjenica šefa misije Mennuti jučer je predstavila američku kompaniju "Ribbon Communications" koja će tržištu u BiH ispostaviti kvalitetne IT menadžere kompanijama, telekom operaterima, komunalnim preduzećima, bankama te vladinim ministarstvima i agencijama.

"Ambasada SAD-a s ponosom podržava američke kompanije, kao što je Ribbon Communications, koje nastoje isporučiti visokokvalitetne informaciono-tehnološke proizvode na tržište BiH", navedeno je u objavi Američke ambasade na njihovom zvaničnom Twitteru.

Također, iz Ambasade SAD-a su naveli kako američke kompanije i njena tehnologija mogu pomoći u podršci živom digitalnom ekosistemu u BiH gdje svi imaju pristup transparentnim, pouzdanim i sigurnim digitalnim uslugama.