{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Puli će od 21. do 24. marta biti organizovani Dani Sarajeva u Istri

A
17.3.2014. u 12:47
50
8
U Puli će od 21. do 24. marta biti organizovani Dani Sarajeva u Istri
50
U Puli će od 21. do 24. marta biti organizovani Dani Sarajeva u Istri
Foto: Anadolija
Od 21. do 24. marta u Puli će biti organizirani Dani Sarajeva u Istri, a cilj projekta je unaprijediti privrednu saradnju dva grada pobratima Sarajeva i Pule.
Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine ranije su u Puli, prilikom održavanja Kongresa ugostitelja i ugostiteljskih djelatnika u organizaciji HOK-a, sklopili su Sporazum o poslovnoj saradnji, u svrhu razvoja gospodarskih odnosa, poticanja prekogranične suradnje, te jačanja tradicionalnih privrednih i kulturnih veza.

Dogovoreno je između Obrtničke komore Istarske županije i OK FBiH provođenje ugostiteljsko-kulturne manifestacije Dani istarske kuhinje u Bosni i Hercegovini i Dani kuhinje BiH u Istri, saopšteno je iz Obrtničke komore FBiH.

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i hotelom Europa, od 24 do 27. januara organizirala je Dane Istre u Sarajevu.

Cilj projekta je unaprijediti privrednu saradnju dva grada pobratima Sarajeva i Pule, kroz prezentaciju najboljeg što Istra može ponuditi u gastronomskom i enološkom smislu.

Tokom Dana Istre u Sarajevu zainteresiranim posjetiteljima i poslovnim partnerima predstavljeni su  proizvođači vina, maslinova ulja te master-chefovi uglednih istarskih ugostiteljskih objekata koji su bh. kuhare i posjetioce podučavati spravljanju istarskih specijaliteta.

Projekt ima za cilj osnaživanje ekonomskih veza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske kroz prezentaciju sadržaja autentičnih za određene ekonomske oblasti.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: