{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novoj industrijskoj zoni u Vogošći više od 500 zaposlenih

12.1.2018. u 13:19
0
23
U Novoj industrijskoj zoni u Vogošći više od 500 zaposlenih
0
U Novoj industrijskoj zoni u Vogošći više od 500 zaposlenih
U Vogošći je u protekloj godini zabilježen rast i razvoj industrijskih preduzeća. U Novoj industrijskoj zoni, jednoj od tri na području općine Vogošća, posluje 17 privrednih subjekata u kojima je zaposleno više od 500 radnika.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako bi se unaprijedila proizvodnja realizovani su značajni projekti među kojima su i poticaji za izvozno orjenitisane privredne subjekte. Sredstva je obezbijedila Općina Vogošća aplicirajući za ista kod resornog kantonalnog ministarstva.

Kako je kazala Dženana Bešlija, pomoćnik načelnika Općine Vogošća za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti, Novu inustrijsku zonu još treba razvijati.

"Ovih dana izvode se radovi na infrastrukturnom opremanju što, između ostalog, podrazumijeva postavljanje završnog sloja asfalta i uređenje ivičnjaka", pojasnila je Bešlija te dodala da je firmama koje se bave proizvodnom djelatnošću u ovoj zoni potrebna radna snaga i ona zanimanja koja su trenutno deficitarna.

Općina Vogošća će realizacijom različitih projekata i u buduće doprinositi stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u industrijskim zonama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: