Njemački "Mahle"
185

U Laktašima završena jedna od većih fabrika u BiH: Zapošljavat će 700 radnika i proizvoditi auto dijelove

N. V.
Firma Baupartner, koja je u Laktašima izgradila objekat njemačke kompanije "Mahle Electric Drives Bosnia", objavila je videosnimak tog proizvodno-poslovnog pogona, prilikom čega su otkrili da je riječ o jednom od najvećih u Bosni i Hercegovini.

Pogon se prostire na 30.908 m2 unutrašnjeg prostora i 37.600 m2 vanjskog uređenja, a firma će se u značajnom obimu baviti proizvodnjom iz sektora autoindustrije.

Baupartner iz Lukavca je izvodio radove na zgradi "Mahle Electric Drives Bosnia", a oni ističu da su se posvetili detaljima koji inspirišu produktivnost i inovaciju.

"Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti došla je do izražaja kroz ovaj objekat na kojem smo radili sve od idejnog rješenja, glavnog projekta i na kraju Ključ u ruke", kazali su iz Baupartnera, firme koja je gradila odbjekat.

Načelnik općine Laktaši Miroslav Bojić je ranije rekao da je ovdje riječ o investiciji od blizu 20 miliona eura, a da će u novoj fabrici biti zaposleno više od 700 radnika.

Kompanija Mahle u Laktašima već ima proizvodne kapacitete, ali će sve prebaciti u novi objekat gdje će se, kako navode, koristiti najsavremenije tehnologije u proizvodnji auto dijelova.

U opisu posla ove firme stoji da proizvode komponente nastale postupkom presovanja, držače četkica, rotore, kalemove, statore i EPS motore.