Slobodan ulaz
13

U Centru Skenderija otvoren sajam namještaja Interio

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren međunarodni sajam Interio koji će ponuditi novitete u industriji namještaja, kao i nove trendove uređenja interijera.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo je na svečanom otvaranju istakao dugu i respektabilnu historiju održavanja Interia, sajma koji uživa status jednog od najvažnijih poslovnih događaja u području drvne industrije u BiH, a okuplja domaće i međunarodne proizvođače drvno-prerađivačke industrije i dizajna.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlic je naglasio značaj ovakvih manifestacija, uzimajući u obzir to da se radi o značajnoj privrednoj grani koja iz godine u godinu bilježi povećanje izvoza i broja zaposlenih.

Naglasio je da je namještaj bh. proizvođača odavno prepoznatljiv na evropskom i svjetskom tržištu, a na inozemnim sajmovima osvaja vrijedne nagrade za dizajn i kvalitet.

"BiH je u Evropi i svijetu prepoznata kao zemlja sa velikim resursima i potencijalima za proizvodnju namještaja i danas smo u prilici da partnerima možemo pokazati šta to BiH proizvodi", istakao je Egrlić, dodajući da je proizvođačima potreban bolji poslovni ambijent da bi unaprijediti konkurentnost i poslovanje.

Sajam je proglasio otvorenim ministar privrede KS Haris Bašić, koji je također naglasio potrebu daljnjeg razvoja prerađivačke industrije, te iskazao podrsku Centru Skenderija u organizaciji ove i sličnih manifestacija.

U stručno-edukativnom dijelu programa danas će biti održana Međunarodna drvno-tehnološka konferencija koju organizuje Drvni klaster “Namještaj i drvo”, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, a Vanjskotrgovinska komora BiH 14. marta organizuje seminar o temi “Izvoz osnovno opredjeljenje drvne industrije”.

Interio - 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja otvoren je do 17. marta od 10.00 do 19.00 sati, uz slobodan ulaz za posjetioce.