{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH nema spornih proizvoda Bebivita i Lino Frutolino

S
19.9.2013. u 20:30
0
7
U BiH nema spornih proizvoda Bebivita i Lino Frutolino
0
U BiH nema spornih proizvoda Bebivita i Lino Frutolino
Agencija za sigurnost hrane BiH do sada nije obaviještena da su u BiH distribuisani mliječna kašica od griza "Bebivita" i dječija hrana "Lino Frutolino" od Podravke, koji su povučeni sa hrvatskog tržišta.
U skladu sa odrebama Zakona o hrani, koji se odnosi na princip predostrožnosti, Agencije je danas obavijestila nadležne inspekcijske organe u BiH da su sa hrvatskog tržišta povučeni ovi proizvodi.

Mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog šestog mjeseca "Bebivita" od 600 grama, oznake šarže 120790, roka trajanja do 30. septembra 2014. godine, povučena je sa hrvatskog tržišta, jer su se u ovom proizvodu na tržištu Austrije i Njemačke pojavili fragmenti stakla.

Podravka je u skladu sa svojom politikom sigurnosti hrane i kvaliteta odlučila da sa tržišta povuče proizvod Lino Frutolino od 200 grama, serije 22052013, s rokom upotrebe do 22. maja 2014. godine, koji je distribuisan isključivo u Hrvatskoj.

Sistem EU brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje do sada nije obavijestio Agenciju za sigurnost hrane BiH o evenutalnoj distribuciji pomenutih proizvoda u BiH.

Agencija će po prijemu povratnih obavještenja od nadležnih inspekcijskih organa blagovremeno obavijestiti javnost o eventualnim dodatnim informacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: