Privreda
0

Turkish Airlines predstavio korporativni program za bh. tržište

Anadolija
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Direktor Turkish Airlinesa (THY) u Bosni i Hercegovini Ahmet Salih Kansu prezentirao je danas usluge Korporativnog odjela Turkish Airlinesa.

Kansu je istakao da sve kompanije u BiH mogu postati članovima Korporativnog kluba THY-a, bez obzira na to jesu li velike ili male, nevladine ili vladine institucije.

Firme koje postanu član Korporativnog kluba THY, imaju pogodnosti poput dodatnih kilograma na prtljagu, fleksibilnost karata, dodatne popuste i mnoge druge.

“Od početka 2013. godine istraživali smo potencijal bh. tržišta za ovakav program i sretni smo što ga konačno možemo predstaviti. Kako je BiH zemlja koja iza sebe ima rat, smatramo da će ovakav korporativni program postati jako privlačan za firme ovdje'', rekao je Ahmet Salih Kansu.

Viši menadžer korporativne prodaje THY-a Okan Kufeci detaljnije je pojasnio pogodnosti učlanjenja u korporativni klub THY-a, istaknuvši da se popusti povećavaju u odnosu na broj firmi koje postanu član tog kluba.

"Što je veći broj firmi, bit će veći procent popusta. Druga stvar je fleksibilnost koju mi pružamo, a koja je jako važna za biznismene, jer ne moraju plaćati dodatni novac, odnosno penale, za promjenu datuma avionske karte i slično. Ako ste član THY korporativnog kluba, možete putovati bez glavobolje zbog mijenjanja karata. Također, još jedna pogodnost je u tome što dozvoljavamo veću količinu prtljage, bez obzira na klasu u kojoj se putuje", rekao je Kufeci.

Kufeci je kazao i da popusti mogu biti od 5 do 15 posto, dodavši da firme koje žele pristupiti Korporativnom klubu THY-a mogu to učiniti preko turističkih agencija, koje će biti partneri THY-a.

Oko 4.500 kompanija širom svijeta su članice Korporativnog kluba ove uspješne aviokompanije.

Kako je Kufeci istakao, oni su prilagodili svoj program standardima i uvjetima u BiH, a kako u dosadašnjem radu nisu imali problema, odlučili su otići korak dalje.