{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turci žele ulagati u Rudnik soli Tuzla

F
14.6.2013. u 13:48
0
24
Turci žele ulagati u Rudnik soli Tuzla
0
Turci žele ulagati u Rudnik soli Tuzla
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministar industrije, energije i rudarstva Željko Knežiček i savjetnik premijera Igor Rajner danas su primili generalnog direktora fabrike "Sisecam soda“ Lukavac d.o.o. prof. dr. Ahmeta Kirmana sa saradnicima.
Stabilno snabdijevanje i cijena slanice iz Rudnika soli Tuzla bili su u fokusu razgovora.

Predstavnici uprave jedine fabrike sode u regiji ovom su prilikom izrazili želju za proširenjem proizvodnje u koju su do sada na području Tuzlanskog kantona uložili 100 miliona eura.

Preduslov za ovo su, rečeno je ovom prilikom, i alternativna nalazišta slane vode čime bi dugoročno bio osiguran kontinuitet snabdijevanja osnovnom sirovinom.

Gosti iz Turske pokazali su interes za ulazak u pregovore o dokapitalizaciji Rudnika soli Tuzla u kojem je 67 posto državnog kapitala.

Delegacija Vlade TK pozitivno je ocijenila ovakvo rješavanje vlasničke strukture Rudnika soli Tuzla što bi u konačnici, prema riječima premijera Čauševića, riješilo i problem cijene slanice.

-Nemamo veliku korist od Rudnika soli osim što je on preduslov za rad Sisecama - kazao je Čaušević, potvrdivši da bi trebalo otvoriti temu dokapitalizacije Tetime.

Ovom prilikom bilo je riječi i o tome šta je do sada učinjeno i kakvi su planovi za deminiranje prostora oko Rudnika krečnjaka Vijenac, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje Vlade TK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: