Odluka Općinskog vijeća
2.4k

Trgovine u Sanskom Mostu više neće raditi nedjeljom

M. P.
Kupovinu će građani moći obaviti svim ostalim danima/Foto: Shutterstock
Kupovinu će građani moći obaviti svim ostalim danima/Foto: Shutterstock
Trgovine u Sanskom Mostu od ove nedjelje, 5. septembra, neće raditi nedjeljom, pa će građani sve neophodne kupovine morati obavljati drugim danima. Odlučilo je ovo Općinsko vijeće Sanski Most.

Naime, Općinsko vijeće Sanski Most na sjednici održanoj u aprilu ove godine donijelo je odluku o izmjenama i dopunama odluke o utvđivanju radnog vremena u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, djelatnosti obrta i srodnih djelatnosti, trgovinskoj djelatnosti, te djelatnosti zabavnih igara i igara na sreću.

"Neradnim danom, odnosno nedjeljom, trgovinama prehrambenih i neprehrambenih proizvoda i kioscima nije dozvoljen rad osim u periodu od 20. decembra do 15. januara, te od 1. jula do 31. augusta od 8 do 12 sati. Dakle, naši građani već od ovog vikenda neće moći nedjeljom obaviti kupovinu životnih namirnica jer će to biti neradni dan. Stoga je preporuka da to učine do subote", poručeno je iz Općinske uprave Sanskog Mosta.

Napredak je ovo za ta sektor trgovine koji se već duže vrijeme bori za to da se nedjelja proglasi neradnim danom i za njih, kako bi mogli biti sa svojim porodicama, međutim, u našoj zemlji još nema većeg sluha po ovom pitanju.