Privreda
0

Toplane Sarajevo dobijaju nove korisnike usluge

Klix.ba
Admir Džubur, direktor KJKP Toplane Sarajevo i Enes Čengić, direktor Energoinvesta su potpisali Ugovor o izgradnji priključka i priključenju poslovne zgrade Energoinvesta na toplifikacioni sistem Toplana.

Toplane Sarajevo se ugovorom obavezuju da će od naredne sezone grijanja vršiti usluge zagrijavanja poslovne zgrade Energoinvesta. Početak izvođenja radova na izgradnji priključka i priključenju objekta će početi za 15 dana.

Toplane Sarajevo su već ranije potisale Ugovor sa firmom Seic o izgradnji kotlovnice instalisane snage 300 KW i preuzimanje na upravljanje i održavanje za stambeno poslovni objekat koji je u izgradnji na Marijin-Dvoru u kao i sa firmom Butmir za stambeni objekat S2 koji je također u izgradnji u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, a za koji će KJKP Toplane Sarajevo izgraditi priključak i podstanicu instalisane snage 2MW.

Toplane Sarajevo. će i u narednom periodu poduzimati aktivnosti na proširenju svojih toplifikacionih kapaciteta.

Toplane Sarajevo izražavaju zadovoljstvo što sve više korisnika Toplane Sarajevo prepoznaju kao preduzeće koje pruža sigurno, ekološko i ekonomično grijanje.