Do kraja godine
143

Tehnički remont Bratunac najavljuje proizvodnju novog pištolja, mogao bi se zvati "šejtan"

V. K.
Tehnički remont Bratunac (Foto: TRB/Facebook)
Tehnički remont Bratunac (Foto: TRB/Facebook)
Uslijed razvoja namjenske industrije širom svijeta, domaće kompanije također bilježe rast, a jedna od onih koja zadovoljno trlja ruke je i Tehnički remont Bratunac.

Većinski vlasnik kompanije Slavenko Ristić izjavio je kako kompanija nikada nije bilježila više ugovora te da je poslovanje i više nego dobro.

U razgovoru za Glas Srpske, Ristić je naglasio kako kompanija radi na razvoju kompletnog pištolja od polimerskih materijala koji će biti jeftiniji od modela "RS9 vampir" koji je napravljen od punog metala.

Također, Ristić je govorio i o imenu novog pištolja što će, ukoliko se ostvari, biti naročito interesantno.

"Riječ je o sasvim novom pištolju koji će imati svoje ime i bit će naš patent. Javnosti bi mogao biti predstavljen do kraja godine", rekao je Ristić te je poručio kako bi pištolj mogao dobiti ime "šejtan".

Tehnički remont Bratunac bit će prisutan i na Međunarodnom sajmu namjenske industrije koji će se održati od 25. do 28. juna u Istanbulu.

"Imamo značajne ugovore sa Turskom odnosno njihovom najvećom kompanijom koja se bavi proizvodnjom vojne opreme. Za njih radimo upaljače svih vrsta i nadamo se da ćemo tu saradnju proširiti i da će u budućnosti biti još uspješnija i bolja", poručio je Ristić za Glas Srpske.