{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tegeltija: Novi zakoni će osigurati privredni rast

F
16.2.2014. u 13:29
0
58
Tegeltija: Novi zakoni će osigurati privredni rast
0
Tegeltija: Novi zakoni će osigurati privredni rast
Cilj seta ekonomskih zakona koje je usvojila Vlada Republike Srpske je poboljšanje položaja privrede i osiguranje privrednog rasta u 2014. godini, rekao je danas član Izvršnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija.
"Na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske će se naći zakoni o jedinstvenom sistemu multilateralne kompenzacije i cesije, izmjenama i dopunama zakona o deviznom poslovanju, izmjenama i dopunama zakona o reviziji javnog sektora, unutrašnjem dugu i o fiskalnoj odgovornosti. Ovi zakoni će poboljšati položaj privrede i treba da osiguraju privredni rast u 2014.", istakao je Tegeltija, koji je i ministar finansija RS-a.

On je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao da će se provođenjem sistema multilateralne kompenzacije postići veći stepen likvidnosti privrede.

"Zakon o jedinstvenom sistemu multilateralne kompenzacije i cesije je u formi nacrta usvojen prošle godine, postignuta je visoka saglasnost sa poslovnom zajednicom u vezi sa ovim zakonom čiji je cilj postizanje većeg stepena likvidnosti privrede. Ukoliko se na ovoj sjednici Narodne skupštine bude radilo predviđenom dinamikom i ovaj zakon se usvoji mi očekujemo da ćemo u aprilu ili početkom maja imati prvu multilateralnu kompenzaciju u RS-u", rekao je Tegeltija.

Istakao je da će se, izmjenom regulativa o deviznom poslovanju, ubrzati procedure u samoj privredi.

Tegeltija je naglasio da će RS dobiti zakon o fiskalnoj odgovornosti, kakav ima većina zemalja u Evropi.

Dodao je da je taj zakon usaglašavan sa mnogim finansijskim institucijama i MMF-om, sa ciljem da se dobijemo zakon koji će omogućiti puni stepen povjerenja o onome što se radi u javnim finansijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: