{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TE Kakanj: Najveća mjesečna proizvodnja u posljednjih 17 godina

11.9.2013. u 15:11
0
37
TE Kakanj: Najveća mjesečna proizvodnja u posljednjih 17 godina
0
TE Kakanj: Najveća mjesečna proizvodnja u posljednjih 17 godina
TE Kakanj
Termoelektrana Kakanj je u avgustu 2013. godine proizvela 268.095 MWh električne energije, čime je ostvarena najveća jednomjesečna proizvodnja u posljednjih 17 godina.
Očekivanja su da će do kraja 2013. godine, TE Kakanj premašiti prošlogodišnju proizvodnju električne energije od 2.487 GWh.

S obzirom na to da TE radi punim kapacitetom, dnevna potrošnja uglja iznosi više od 7.000 tona što iziskuje maksimalno angažovanje svih rudnika koji ugljem snabdijevanju kakanjsku termoelektranu.

U oktobru 2013. godine planiran je redovni mjesečni remont Bloka 7.

Termolektrana Kakanj je druga po veličini termoelektrana u BiH. Pored primarnog proizvoda - električne energije, TE Kakanj proizvodi i isporučuje i toplotnu energiju za daljinsko grijanje grada Kaknja i dodatno isporučuje šljaku i pepeo Tvornici cementa Kakanj.

Sa ukupno instalisanom snagom od 450 MW, prosječna godišnja proizvodnja iznosi oko 2.300 GWh, uz godišnju potrošnja uglja od oko 1,8 miliona tona.

U maju 2012. godine, u rad je pušten revitalizirani Blok 6, čime je radni vijek Bloka produžen za dodatnih 15 godina. Revitalizacijom je poboljšana pogonska spremnost, povećan stepen korisnog djelovanja i smanjena emisija polutanata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: