|

Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije

Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije
241
Klix.ba
10.8.2017. u 16:05
12
komentara
241

dijeljenja
Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije
Ostalo je malo više od mjesec dana do 30. jubilarnog izbora "100 najvećih u privredi BiH", koji će se održati 20. septembra ove godine u Hotelu Hills, u Sarajevu, koji će okupiti preko 300 vodećih bh. menadžera i vlasnika kompanija, te predstavnika diplomatskog kora u organizaciji Poslovnih novina, koje ove godine obilježavaju 45. rođendan.
Povodom toga Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta "100 najvećih u BiH" i urednica specijalne publikacije "100 najvećih u BiH" izjavila je: "Na gala svečanosti koju ćemo organizirati 20. septembra, povodom dva jubileja 30. izbora '100 najvećih u BiH' i 45. rođendana Poslovnih novina, dodijelit ćemo tradicionalno i priznanja najboljim kompanijama u BiH. To će biti i prilika da prezentiramo i poklonimo svim prisutnima redizajnirano kolekcionarsko izdanje Poslovnih novina - 100 najvećih u BiH, u kojem je rangirano skoro 800 kompanija, a koje je ujedno i presjek bh. privrede. Ove godine po prvi put objavit ćemo i top 500 kompanija u regionu. U ovoj specijalnoj publikaciji bit će predstavljene i brojne vodeće bh. kompanije koje su se ove godine našle u društvu uspješnih. Poslovne novine ove godine obilježavaju svoj 45. rođendan, i s pravom možemo reći da je istorija modernog privrednog novinarstva u BiH započela sa izdavanjem Poslovnih novina, koje su 1972. godine bile nedjeljni stručni informativni list za privredna pitanja. Te godine objavile su i prvu monografiju privrede Bosne i Hercegovine. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju poslovnog novinarstva, a u skladu s trendovima, ove godine, u novembru, organizirati ćemo i konferenciji 'Pouzdanost 2017' na kojoj ćemo dodijelit priznanja kompanijama s natprosječnim pokazateljima poslovanja."

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je suorganizator na projektu 100 najvećih u BiH, izjavio je, između ostalog, da je ovaj projekat jedan od načina da ukažemo na to da postoje domaće kompanije koje bilježe odlične rezultate, te da je njihov kvalitet proizvoda i usluga prepoznat i priznat na svjetskom tržištu.

"S druge strane, ovo je jedan od načina da potencijalnim inostranim partnerima i investitorima pokažemo da ovdje mogu pronaći poslovne prilike", kaže Egrlić.

Marinko Tomić, generalni direktor kompanije EuroExpress brza pošta, koja je generalni sponzor projekta "100 najvećih u BiH“, naglašava dugogodišnju uspješnu saradnju s Poslovnim novinama i pozitivne vibracije koje generira ova manifestacija, što su, između ostalog, razlozi da i ove godine podrže jubilarni 30. izbor "100 najvećih u BiH".

Da ovaj jedinstveni projekat promovira transparentno poslovanje, te pruža relevantne pokazatelje generalnog stanja u bh. privredi, mišljenja je i Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora u BiH (FIC), koji je partner projekta.

Privredna komora Federacije BiH je također partner 30. jubilarnog izbora "100 najvećih u BiH“, a njen dopredsjednik Mirsad Jašarspahić povodom toga je izjavio: "Velika nam je čast u PKFBiH da budemo partneri jednog ovakvog poslovnog događaja i istovremeno obaveza da budemo uz naše najznačajnije članice. Za nas u Komori ovo je više od takmičenja i davanja značaja onima koji su svoj trud i kolektivno zalaganje pretvorili u poslovni rezultat. Ako znamo da kompanije koje su se našle na ovogodišnjim rang-listama 100 najvećih u BiH generišu 43% prihoda u BiH i ostvaruju 64% ukupnog izvoza iz BiH, te čine 26% ukupnog broja zaposlenih u BiH, onda se kompletna strategija privrednog razvoja treba raditi na matrici koju daje platforma 100 najvećih u privredi BiH."

Rangiranja i istraživanja za Poslovne novine, i ove godine, realizirao je specijalni partner LRC d.o.o. iz Sarajeva, koja će biti objavljena na dan održavanja gala svečanosti 20. septembra 2017. godine.

30. jubilarno, redizajnirano specijalno izdanje "100 najvećih u BiH" i ove godine donosi pregled bh. privrednih kretanja, s rang-listama velikih, srednjih i malih kompanija po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka u 2016. godini, kao i analize vodećih industrijskih grana sa TOP 20 kompanija u svakoj od njih.

Tradiciju, kvalitet i kredibilitet podataka i analiza koje objavljuju Poslovne novine već dugi niz godina u specijalnoj publikaciji "100 najvećih u BiH", kao i sam projekat, prepoznale su brojne kompanije koje su ove godine podržale ovaj projekat.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...