{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije

10.8.2017. u 16:05
241
12
Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije
241
Svečana dodjela priznanja za najuspješnije bh. kompanije
Ostalo je malo više od mjesec dana do 30. jubilarnog izbora "100 najvećih u privredi BiH", koji će se održati 20. septembra ove godine u Hotelu Hills, u Sarajevu, koji će okupiti preko 300 vodećih bh. menadžera i vlasnika kompanija, te predstavnika diplomatskog kora u organizaciji Poslovnih novina, koje ove godine obilježavaju 45. rođendan.
Povodom toga Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta "100 najvećih u BiH" i urednica specijalne publikacije "100 najvećih u BiH" izjavila je: "Na gala svečanosti koju ćemo organizirati 20. septembra, povodom dva jubileja 30. izbora '100 najvećih u BiH' i 45. rođendana Poslovnih novina, dodijelit ćemo tradicionalno i priznanja najboljim kompanijama u BiH. To će biti i prilika da prezentiramo i poklonimo svim prisutnima redizajnirano kolekcionarsko izdanje Poslovnih novina - 100 najvećih u BiH, u kojem je rangirano skoro 800 kompanija, a koje je ujedno i presjek bh. privrede. Ove godine po prvi put objavit ćemo i top 500 kompanija u regionu. U ovoj specijalnoj publikaciji bit će predstavljene i brojne vodeće bh. kompanije koje su se ove godine našle u društvu uspješnih. Poslovne novine ove godine obilježavaju svoj 45. rođendan, i s pravom možemo reći da je istorija modernog privrednog novinarstva u BiH započela sa izdavanjem Poslovnih novina, koje su 1972. godine bile nedjeljni stručni informativni list za privredna pitanja. Te godine objavile su i prvu monografiju privrede Bosne i Hercegovine. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju poslovnog novinarstva, a u skladu s trendovima, ove godine, u novembru, organizirati ćemo i konferenciji 'Pouzdanost 2017' na kojoj ćemo dodijelit priznanja kompanijama s natprosječnim pokazateljima poslovanja."

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je suorganizator na projektu 100 najvećih u BiH, izjavio je, između ostalog, da je ovaj projekat jedan od načina da ukažemo na to da postoje domaće kompanije koje bilježe odlične rezultate, te da je njihov kvalitet proizvoda i usluga prepoznat i priznat na svjetskom tržištu.

"S druge strane, ovo je jedan od načina da potencijalnim inostranim partnerima i investitorima pokažemo da ovdje mogu pronaći poslovne prilike", kaže Egrlić.

Marinko Tomić, generalni direktor kompanije EuroExpress brza pošta, koja je generalni sponzor projekta "100 najvećih u BiH“, naglašava dugogodišnju uspješnu saradnju s Poslovnim novinama i pozitivne vibracije koje generira ova manifestacija, što su, između ostalog, razlozi da i ove godine podrže jubilarni 30. izbor "100 najvećih u BiH".

Da ovaj jedinstveni projekat promovira transparentno poslovanje, te pruža relevantne pokazatelje generalnog stanja u bh. privredi, mišljenja je i Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora u BiH (FIC), koji je partner projekta.

Privredna komora Federacije BiH je također partner 30. jubilarnog izbora "100 najvećih u BiH“, a njen dopredsjednik Mirsad Jašarspahić povodom toga je izjavio: "Velika nam je čast u PKFBiH da budemo partneri jednog ovakvog poslovnog događaja i istovremeno obaveza da budemo uz naše najznačajnije članice. Za nas u Komori ovo je više od takmičenja i davanja značaja onima koji su svoj trud i kolektivno zalaganje pretvorili u poslovni rezultat. Ako znamo da kompanije koje su se našle na ovogodišnjim rang-listama 100 najvećih u BiH generišu 43% prihoda u BiH i ostvaruju 64% ukupnog izvoza iz BiH, te čine 26% ukupnog broja zaposlenih u BiH, onda se kompletna strategija privrednog razvoja treba raditi na matrici koju daje platforma 100 najvećih u privredi BiH."

Rangiranja i istraživanja za Poslovne novine, i ove godine, realizirao je specijalni partner LRC d.o.o. iz Sarajeva, koja će biti objavljena na dan održavanja gala svečanosti 20. septembra 2017. godine.

30. jubilarno, redizajnirano specijalno izdanje "100 najvećih u BiH" i ove godine donosi pregled bh. privrednih kretanja, s rang-listama velikih, srednjih i malih kompanija po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka u 2016. godini, kao i analize vodećih industrijskih grana sa TOP 20 kompanija u svakoj od njih.

Tradiciju, kvalitet i kredibilitet podataka i analiza koje objavljuju Poslovne novine već dugi niz godina u specijalnoj publikaciji "100 najvećih u BiH", kao i sam projekat, prepoznale su brojne kompanije koje su ove godine podržale ovaj projekat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: