{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve spremno za Sarajevo Business Forum

A
16.5.2013. u 10:21
6
10
Sve spremno za Sarajevo Business Forum
6
Sve spremno za Sarajevo Business Forum
Četvrta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) "Models of growth and lessons for Southeast Europe" (Modeli rasta i lekcije za jugoistočnu Evropu) počinje sutra, a večeras će biti upriličena svečana večera za učesnike SBF-a.
Organizatori Sarajevo Business Foruma - BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB) najavili su dolazak na Forum nekadašnjeg premijera Malezije i svjetskog ekonomskog eksperta Muhamada Mahatira, zamjenika premijera Turske Alija Babacana, bivšeg predsjednika Slovenije Danila Turka i brojnih biznismena iz raznih zemalja svijeta.

Mahatir će prezentirati modele rasta i razvoja Malezije te učestvovati u diskusiji o razvojnim potencijalima BiH i regiona. Erdoganov zamjenik Babacan predstavit će viziju ubrzanog uspjeha i rasta Turske, dok će Turk učesnicima konferencije prenijeti tranzicijska iskustva Slovenije i njen ulazak u članstvo Evropske unije.

U drugom dijelu konferencije svjetski eksperti, predstavnici institucionalnih investitora iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma prezentirat će najbolja međunarodna iskustva iz ovih oblasti, kao i puteve za razvoj potencijala koje posjeduje neka zemlja.

"Ove godine u fokusu Sarajevo Business Foruma su izvlačenje zaključaka za Bosnu i Hercegovinu i zemlje iz regiona iz diskusija o uspješnim modelima rasta i razvoja, predstavljeni kroz iskustva svjetskih lidera poput Tun. dr. Mahathira, Babacana i dr. Turka. Također, bit će predstavljene najbolje svjetske prakse u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma koje se mogu iskoristiti u strategijama BiH i zemalja regiona. Forum smo ove godine pripremili više u formi konferencije, a očekivani rezultat je uspostavljanje nove platforme za razvoj potencijala koje BiH i zemlje u jugoistočnoj Evropi posjeduju", izjavio je direktor BBI banke Amer Bukvić koji je jedan od ključnih ljudi SBF-a.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, privrednici će imati mogućnost održavanja poslovnih sastanaka, a predviđeno je da drugog dana konferencije strani investitori posjete proizvodne pogone domaćih proizvođača.

Na prethodna tri SBF-a učestvovalo je više od 1.300 investitora iz zemalja Zaljeva, Evrope, Azije i Amerike kojima su predstavljeni projekti iz različitih oblasti. Neki od predlagača projekata ovim putem su došli do investitora i svoje ideje pretvorili u djelo ili unaprijedili svoje poslovanje saradnjom sa stranim tržištima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: