Zaobilaznica
64

Sve ponovo: Poništen tender za dio autoputa kod Sarajeva

I. P.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Poništen je tender za gradnju dijela autoputa, odnosno Sarajevske zaobilaznice, zbog usvojene žalbe jednog ponuđača, potvrđeno je za Klix.ba iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako nezvanično saznajemo, usvojena je žalba koju je Autocestama uputila kompanija Hering iz Širokog Brijega, a nakon što je posao za gradnju dijela autoputa dodijeljen kompaniji Euro-Asfalt iz Sarajeva.

Također, ovo nije prvi put da tender "pada". Prvi tender za gradnju dionice objavljen je u julu 2018. godine, a ponovljen je u februaru 2019. godine. Zbog žalbe Heringa on će ponovo biti ponovljen najdalje do kraja septembra 2019. godine.

Podsjetimo, ugovor za izvođenje radova uključuje izgradnju gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća. Dužina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometra.

Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Gradit će se dva vijadukta i četiri trake fizički odvojene kolovozom. Trasa LOT 3B je spoj petlje Vlakovo s petljom na Mostarskom raskršću na magistralnu cestu M-17/M-5.

Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.