{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud odbio žalbu Službe za zapošljavanje KS, Kamočaji ostaje direktor

F
3.9.2013. u 11:50
0
47
Sud odbio žalbu Službe za zapošljavanje KS, Kamočaji ostaje direktor
0
Sud odbio žalbu Službe za zapošljavanje KS, Kamočaji ostaje direktor
Igor Kamočaji (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu koju je JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo podnijela na Rješenje za određivanje mjere osiguranja prava iz radnog odnosa, kojim je toj javnoj ustanovi naloženo da na mjesto direktora vrati Igora Kamočajija i omogući mu obavljanje te funkcije na koju je imenovan u zakonskoj proceduri do okončanja sudskog postupka.
Kamočajijev advokat Hakija Kurtović izjavio je za Fenu da je ovim završen postupak u dijelu koji se odnosi na povratak Kamočajija na rad, ali da se nastavlja sudski postupak za odlučivanje po tuženom zahtjevu.

"Igor Kamočaji nastavlja obavljanje funkcije direktora JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo do okončanja sudskog postupka", istakao je Kurtović.

Spomenuto rješenje donio je Općinski sud u Sarajevu 30. aprila 2013.

Sud je donio ovakvo rješenje nakon što je Kamočaji 14. februara, posredstvom ovlaštenog advokata, podnio sudu prijedlog za određivanje mjere osiguranja zbog odluke vršioca dužnosti Upravnog odbora JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo od 7. februara ove godine o razrješenju s dužnosti direktora prije isteka mandata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: