{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu ideju

F
19.1.2018. u 12:08
1
11
Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu ideju
1
Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu ideju
Potpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2.000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede.
Riječ je o projektu kojeg finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Europe, a sufinansira Općina Stolac.

Njemačka nevladina organizacija Help je 1. aprila 2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. decembra 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava, a prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura za ideje iz oblasti poljoprivrede, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Općine Stolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: