Récital 22 Grand Récital
15

Šta Bovet satove čini vrijednim pola miliona dolara

Klix.ba
Pascal Raffy je trenutni vlasnik kompanije Bovet, poznate po izradi intrigantnih i složenih satova, piše The Business Insider nakon što su njihovi novinari imali priliku detaljnije pogledati model Récital 22 Grand Récital ove švicarske kompanije.

Cijena tog modela izrađenog od crvenog zlata je 460 hiljada dolara, a cijena modela izrađenog od platine je 500 hiljada dolara. No, šta čini ovaj sat vrijednim blizu pola miliona dolara?

Mnogi satovi su skupi jer su nakićeni dragim kamenjem, što sa Récital 22 Grand Récital nije slučaj. Sat je skup zbog količine zanatstva koja ide uz njega i dužine vremena koje je potrebno da sat stvara različite efekte.

Bovet satovi su ograničeni u proizvodnji jednostavno zbog složenosti koja je povezana sa njihovim stvaranjem. Ovaj poseban sat je ograničen na 60 komada širom svijeta zato što ih je nemoguće brzo napraviti.

Jedinstveni dekorativni element koji je najizrazitiji kod Boveta je korištenje ekstremno finog minijaturnog slikanja, naročito na brojčanicama njihovih satova. Récital 22 Grand Récital ima izvanredan primjer ovog zanata.