Privreda
0

Srbija kupuje crnogorsku Luku Bar?

FENA
Luka Bar
Luka Bar
Privreda Srbije je veoma zainteresovana za kupovinu Luke Bar, izjavio ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je podgoričkoj Atlas televiziji rekao da je srbijanska privreda vrlo zainteresovana za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar, i najavio zajednički rad vlada Crne Gore i Srbije na izgradnji puta Bar-Boljari-Kraljevo.

"Srbijanska privreda bez Luke Bar nema izlaz na more i to je prirodan put. Očekujem da ćemo, kao najbolji kandidati, taj posao i dobiti", najavio je Mrkonjić, dodajući da bi želio i da Željeznica Srbije "kupi teretni saobraćaj na pruzi kroz Crnu Goru".

"U četvrtak se će Srbija i Crna Gora potpisati sporazum o prevozu putnika i stvari u međunarodnom drumskom saobraćaju, a vodićemo preliminarne, za sada okvirne, ali vrlo precizne razgovore o zajedničkom učešću dvije vlade u izgradnji autoputa Bar-Beograd", izjavio je Mrkonjić, prenosi B92.

Najavio je da će sa crnogorskim ministrom saobraćaja Andrijom Lomparom razgovarati o zajedničkom nastupu kod britanskih i američkih banaka i, kako je kazao, prije svega turskih građevinskih preduzeća, za realizaciju autoputa od Bara do Boljara, odnosno od Boljara do Čačka, ili preko Ivanjice do Kraljeva.

"To je projekt koji ćemo raditi zajednički i za koji su zainteresovane mnoge velike svjetske kompanije", kazao je Mrkonjić.