|

Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda

Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda
102
F
FENA
18.1.2015. u 18:11
4
komentara
102

dijeljenja
Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda
Sprind d.d. Sarajevo (Sarajevska prehrambena industrija) plasirao je na domaće tržište u toku 2014. godine 20 novih proizvoda, u kategorijama zaliveni kolači, svježi kolači i jufke.
Direktor "Sprinda" Memnun Trako kaže da i u ovoj godini "Sprind" planira širiti i inovirati proizvodni asortiman i to u kategoriji duboko zamrznutih polugotovih jela.

"Najpoznatiji brend "Sprinda" su, svakako, jufke. Originalne recepture, kvalitet, savremena tehnologija i tradicija proizvodnje jufki duga 32 godine omogućavaju nam da razvijamo nove proizvode. Tako smo u prošloj godini tržištu ponudili jufku za pite i baklave težine 270 g s istim brojem listova kao što ima standardna jufka težine 500 g", navodi.

Novi proizvod je, kako kaže, dobro prihvaćen na tržištu, jer je pogodan za domaćinstva s manjim brojem članova. Dostupan je širom BiH, a uz to ima kvalitet i povoljnu cijenu.

"Sprind je postao prepoznatljiv u ovom segmentu. Nema pite ni baklave bez Sprindove jufke", istaknuo je on.

Među novim proizvodima posebnu pažnju potrošača privlače kore za pitu - Mlinci, pita sa suhom šljivom, pita s višnjom, kadaif, svježi kolač Tri užitka, a na zahtjev potrošača reaktiviran je artikal Tamna jufka za pitu.

"Tamnu jufku za pitu proizvodimo od polubijelog pšeničnog brašna i s dodatkom ječma. Poznato je da polubijelo pšenično brašno ima dobre nutritivne karakteristike", objašnjava Trako.

"Sprind" raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od prošle godine Sprind posluje u okviru AS GROUP - saopćio je Klas korporativne komunikacije.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...