|

Spanish Market jedina kompanija iz BiH na sajmu slatkiša i grickalica ISM u Kelnu

Spanish Market jedina kompanija iz BiH na sajmu slatkiša i grickalica ISM u Kelnu
360
Klix.ba
6.2.2017. u 13:07
4
komentara
360

dijeljenja
Spanish Market jedina kompanija iz BiH na sajmu slatkiša i grickalica ISM u Kelnu
Sajam slatkiša i grickalica ISM u Kelnu je prije par dana zatvorio svoja vrata. Preko 38.000 posjetioca (kompanija) iz preko 140 zemalja je posjetilo ovaj sajam. Na ISM-u je ove godine izlagalo tačno 1.649 izlagača iz 68 država iz cijelog svijeta. U tom broju, već drugu godinu za redom, se moglo naći i ime jedne bosanskohercegovačke kompanije. Riječ je o kompaniji Spanish Market iz Sarajeva.
Spanish market je kompanija koja se pored ditribucije velikih svjetskih brendova, bavi i proizvodnjom, i to kroasana i slanog snack-a. Početkom 2008. godine, otvaraju proizvodne pogone i počinju se baviti proizvodnjom pekarskih proizvoda. Nakon određenog vremena, istraživanjem tržišta, stalnim ulaganjima i usavršavanjem tehnologije za proizvodnju pekarskih proizvoda, izbacuju, danas već prepoznatljivi "Quickie" kroasan, sa rokom trajanja do 4 mjeseca, i tako postaju prva kompanija u cijeloj regiji koja je na tržište izbacila pekarske proizvode sa dugim rokom trajanja. Kako vrijeme odmiče tako i njihov asortiman raste i danas, pod krovnim brendom Quickie, možemo naći preko 15 različitih proizvoda.

Prije dvije godine, kompanija opet širi svoje proizvodne pogone i počinje proizvodnju slanih grickalica pod brendom "Mas Palitos" i "Mas Tapas" koji su jedinstveni u regiji.

To su hrskave, slane grickalice sa raznim okusima poput sjemenki suncokreta, susama, sira, pizze i mnogih drugih. Riječ je o proizvodima bez umjetnih boja, konzervansa, sa 100% prirodnim sastojcima, sa maslinovim uljem, i što je veoma bitno, pečeni su, a ne prženi. Budući da su pravo osvježenje u kategoriji, potrošči u BiH su ih veoma dobro prihvatili, a veliki je uspjeh što su ovaj proizvod prepoznali i potrošači iz regije, a i šire.

Do danas već izvoze svoje proizvode u skoro sve zemlje regiona, kao i u Njemačku, Austriju, Mađarsku, Poljsku, Grčku...i mnoge druge. Čak su prošle godine započeli izvoz i u daleku Libiju.Predstavljanjem svojih proizvoda na ovom svjetski priznatom sajmu, ova kompanija želi pokazati svijetu da Bosna i Hercegovina ima za ponuditi visokokvalitetne proizvode koji mogu parirati bilo kojem svjetskom proizvodu.
Iz kompanije naglašavaju da su izuzetno ponosni što su u posljednjih 10 godina, jedina kompanija iz Bosne i Herceghovine koja predstavlja svoje proizvode na ISM-u i nadaju se da će im baš ovaj sajam otvoriti mnoga vrata za kooperaciju sa svjetskim kompanijama.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...