|

Šefik Hadžić više nije v.d. izvršnog direktora finansija Bosnalijeka

Šefik Hadžić više nije v.d. izvršnog direktora finansija Bosnalijeka
0
Klix.ba
17.11.2013. u 15:29
24
komentara
0

dijeljenja
Šefik Hadžić više nije v.d. izvršnog direktora finansija Bosnalijeka
Odlukom Nadzornog odbora Bosnalijeka d.d. od 14.11.2013. godine Šefik Handžić više ne obavlja funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora za finansije. Ova odluka je usvojena jednoglasno, saopćeno je iz ove kompanije.
"Uslovi za njeno donošenje su se stekli i mnogo ranije, kada je imenovana nova Uprava Društva, ali je Nadzorni odbor izbjegavao takav korak u interesu Bosnalijeka, jer je Handžić bio jedini ovlašteni potpisnik za raspolaganje novčanim sredstvima i bankovnim računima", navodi se u objašnjenju odluke.

"Međutim, zbog upornog odbijanja g. Handžića da sarađuje s novom Upravom, nekontrolisanog raspolaganja novčanim sredstvima, najavom obustave plaćanja svih obaveza, te mnogim drugim opstrukcijama kojima je narušavao poslovne procese unutar Bosnalijeka kao i ugled Kompanije, zajedno sa neprestanim lažnim predstavljanjem u funkciji v.d. direktora Društva, Nadzorni odbor nije imao drugog izbora nego da konačno donese odgovarajuću odluku. Nadzorni odbor Bosnalijeka očekuje da će se stanje u kompaniji vrlo brzo normalizirati u cilju što efikasnije realizacije izvjesnih poslovnih aktivnosti i daljnjeg razvoja kompanije. Uprava i Nadzorni odborpreuzimaju sve potrebne mjere da se uspostave svi finansijski tokovi, prije svega platni promet", istaknuto je u saopćenju za javnost.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...