Privreda
5

SBF: Prva radionica za izradu projekata 24. februara u Tuzli

Klix.ba
U sklopu priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije - Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., koja će se 14. i 15. maja održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) počinje sa organiziranjem radionica za kompanije i pojedince za prijavu i izradu projekata koji bi mogli biti prezentirani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u.

U tom smislu, BBI putem svog BBI VIP Biznis kluba, koji je inače organizator SBF-a, poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu.

Također, organizator, u saradnjij sa Privrednom komorom Federacije i kantonalnim privrednim komorama FBiH, te privrednom komorom Republike Srpske, najavljuje održavanje radionica na kojima će biti predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima, kakvi su prihvatljivi investitorima koji će učestvovati na SBF-u 2014.

Prva radionica održat će se 24. februara u 11 sati u zgradi Privredne komore Kantona Tuzla, a planirana je za područja Gračanice, Gradačca, Orašja, Brčkog, Bijeljinje, Kalesije i Srebrenika.

Predstavnici BBI banke u saradnji sa Privrednom komore Federacije održat će ove radionice i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini kako bi svima dali priliku da na najbolji način pripreme projekte za predstavljanje. O tačnim terminima održavanja radionica BBI će blagovremeno obavijestiti javnost.

Priliku da iz prve ruke dobiju informacije o pripremi projekata i mogućnostima učešća na SBF 2014 i pronalska investitora putem SBF-a tokom februara i marta imat će i privrednici regija Banja Luka, Bihać, Mostar, Vitez, Trebinje i Sarajevo. Prezentacija metodologije izrade projekata za regiju Sarajevo, kao i završno rezimiranje/savjetovanje o izrađenim projektima, biti će upriličeno u Sarajevu početkom marta, odnosno aprila. Ovoj prezentaciji mogu prisustvovati svi zainteresirani privrednici iz BiH i regije.

Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI-a ili putem stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Na 5. SBF-u investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti: energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i nekretnina.