{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saznajte ko su bogataši iz regije na Forbesovoj listi

29.5.2014. u 20:04
34
149
Saznajte ko su bogataši iz regije na Forbesovoj listi
34
Saznajte ko su bogataši iz regije na Forbesovoj listi
Foto: Al Jazeera
Bogatstvo Ivice Todorića se procjenjuje na 735 miliona eura zbog čega nosi titulu najbogatijeg biznismena regije. Todorić, ali i nekoliko drugih biznismena iz regije se našlo na Forbesovoj rang-listi bogataša za 2014. godinu.
Na prvom mjestu je Todorić, a drugo mjesto je pripalo vlasniku MK grupe Miodragu Kostiću, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 520 miliona eura. Najbogatiji Slovenac je Sandi Češko. Vlasnik najveće TV prodaje u regiji težak je 460 miliona.

Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, nalazi se na četvrtom mjestu sa 290 miliona eura.

Među prvih deset, osim Miškovića, nalaze se još dva bogata biznismena koja su završila u zatvoru. Jedan je Srđan Knežević, vlasnik Knez Petrola, drugi Petar Matijević, koji je novi član kluba Top 10 u Srbiji. Prije 20 godina bio je vlasnik mesnice, a sada je jedan od najvećih zemljoposjednika.

U BiH je među vodećima opet Agrokor, a ključ njegovog uspjeha su, kako kaže potpredsjednica Ljerka Puljić, direktne investicije. Konzum je po prihodima četvrti.

Vlasnik trgovačkog lanca Bingo Senad Džambić pojavio se na desetom mjestu liste najvećih kompanija u BiH, s prihodom od 448,5 miliona konvertibilnih maraka.

Novo lice na bh. listi je i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik firme Tibra Pacifik, a Tomislav Antunović je s preduzećem AGS iz Orašja 14. među najvećima u BiH.

Kralj čelika Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvom mjestu liste najbogatijih makedonskih preduzetnika po tržišnoj kapitalizaciji dionica kompanije koje posjeduje, navodi Jutarnji list.

Opasno mu se približio Andreja Josifovski, vlasnik energetske firme AD Makpetrol.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: