Širenje utjecaja
113

Sarajevsko Oslobođenje preuzima TV1

Piše: Er. M.
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Sarajevsko Oslobođenje i TV1, kako saznajemo, uskoro će postati dio iste medijsko-poslovne grupacije iza koje stoji biznismen Mujo Selimović.

Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udio od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski utjecaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija.

Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udio u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta.

Prema informacijama koje imamo, ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u orgnizacionom i programskom smislu te razvoj i jačanje TV1.

Rukovodeće funkcije bi trebale pripasti bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću koji bi se trebao naći u ulozi direktora TV1 i Sanjinu Bećiragiću kao direktoru programa.

Kako saznajemo iz ove medijske kuće, u narednom periodu bit će očuvan kvalitet TV1 te osigurani još kvalitetniji medijski sadržaji u interesu gledalaca.

Prema informacijama koje imamo, novi iskoraci mogu se očekivati vrlo skoro, čim se dovrši proces registracije partnerstva, odnosno dobiju neophodna odobrenja državne regulatorne agencije.