{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevsko Oslobođenje preuzima TV1

8.1.2018. u 13:58
113
125
Sarajevsko Oslobođenje preuzima TV1
113
Sarajevsko Oslobođenje preuzima TV1
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Sarajevsko Oslobođenje i TV1, kako saznajemo, uskoro će postati dio iste medijsko-poslovne grupacije iza koje stoji biznismen Mujo Selimović.
Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udio od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski utjecaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija.

Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udio u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta.

Prema informacijama koje imamo, ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u orgnizacionom i programskom smislu te razvoj i jačanje TV1.

Rukovodeće funkcije bi trebale pripasti bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću koji bi se trebao naći u ulozi direktora TV1 i Sanjinu Bećiragiću kao direktoru programa.

Kako saznajemo iz ove medijske kuće, u narednom periodu bit će očuvan kvalitet TV1 te osigurani još kvalitetniji medijski sadržaji u interesu gledalaca.

Prema informacijama koje imamo, novi iskoraci mogu se očekivati vrlo skoro, čim se dovrši proces registracije partnerstva, odnosno dobiju neophodna odobrenja državne regulatorne agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: