{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski Milkos dobio rješenje za izvoz na tržište EU

F
11.3.2014. u 10:24
1
77
Sarajevski Milkos dobio rješenje za izvoz na tržište EU
1
Sarajevski Milkos dobio rješenje za izvoz na tržište EU
Sarajevska mljekara Milkos d.d. dobila je rješenje od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - Ured za veterinarstvo BiH da ispunjava propisane veterinarsko-zdravstvene uvjete za izvoz na tržište EU.
Ovom dozvolom Milkos potvrđuje svoju predanost kvalitetnom i stručnom radu, saradnji s farmerima, naučnim ustanovama i institucijama BiH koji za cilj imaju plasman zdravstveno-sigurnih i kvalitetnih proizvoda za tržište BiH i ostalih zemalja, navode iz Sarajevske mljekare.

Dozvola ne znači da će Milkos odmah početi izvoz u EU jer je potrebno završiti započeti posao u nadležnim općinskim, kantonalnim, entitetskim i državnim nadležnim institucijama. Naime, ove institucije očekuje završetak poslova na harmonizaciji i usklađivanju zakona te uspostavljanje jasno određenog inspekcijskog komandnog lanca.

Iz Milkosa navode da BiH i njene institucije na svim nivoima vlasti mogu završiti ovaj posao do kraja godine te tako dobiti pozitivno mišljenje EU kojim će se našoj mljekari omogućiti izvoz na tržište zemalja EU.

U veoma kratkom roku mljekare, farme i Ured za veterinarstvo uradili su mnogo posla i mi smatramo da ćemo završiti i preostali dio posla i moći izvoziti u EU početkom 2015. godine, navode iz Milkosa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: