Etiketa na arapskom
6

Sarajevski kiseljak počeo izvoziti na tržište Iraka

FENA
Mineralna voda Sarajevski kiseljak od sada će se naći na novom bliskoistočnom tržištu u Iraku, nakon početka izvoza u Saudijsku Arabiju.

Prva isporuka s proizvodima Sarajevskog kiseljaka je već na putu prema Iraku i pojavit će se na policama trgovina za nekoliko dana. Izvoz je dogovoren u saradnji s distributerom za iračko tržište, partnerskom kompanijom Emart AL-Khaleej co.

Etiketa na bocama je prilagođena arapskom jeziku.

"Otvaranje novih tržišta je još jedna potvrda kvalitetnog proizvoda koji je međunarodno prepoznat. Izvoz u Irak predstavlja novi uspjeh naše kompanije koji će se sigurno pozitivno odraziti na izvozne rezultate koji imaju dvocifren rast u odnosu na isti period prošle godine", izjavio je direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak Davor Čičić, saopćeno je iz te kompanije.

Sarajevski kiseljak trenutačno više od 30 posto od ukupne vlastite proizvodnje plasira na tržišta Saudijske Arabije, Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Holandije, Srbije, Danske, Litvanije i Slovenije.