|

Sarajevska obilaznica: Euro-Asfalt i ŽGP će obavljati radove u Briješću i na Stupskoj petlji

Sarajevska obilaznica: Euro-Asfalt i ŽGP će obavljati radove u Briješću i na Stupskoj petlji
165
Klix.ba
12.11.2014. u 08:51
34
komentara
165

dijeljenja
Sarajevska obilaznica: Euro-Asfalt i ŽGP će obavljati radove u Briješću i na Stupskoj petlji
Konzorcij domaćih firmi koje čine Euro-Asfalt doo i ŽGP, kao najpovoljniji ponuđač, izabran je za izvođenje radova na projektu Sarajevska obilaznica, a koji će obuhvatati Lot 2a i Lot 2b, saopćeno je iz Euro-Asfalta.
Prema riječima izvršnog direktora za projektovanje tehnologije i organizaciju građenja, Euro-Asfaltovog inžinjera Munira Ramića, radovi na Lotu 2a obuhvataju izgradnju vijadukta Briješće, rušenje i izgradnju novog mosta na cesti M17, preko željezničke pruge u Briješću kao i kružni tok Briješće.

“Pored ovih radova u sklopu projekta uradit će se rekonstrukcija više lokalnih saobraćajnica. Lot 2b podrazumijeva izvođenje radova na izradi završnog sloja asfalta od Stupske petlje do kružnog toka u Briješću. Ukupna vrijednost svih pomenutih radova sa PDV-om iznosi 23.300.000 KM” kazao je Ramić.

"Ovim projektom riješit će se dugogodišnje saobraćajne gužve na dijelu ceste M17, od Jošanice do Stupske petlje. Završetkom ovih radova bit će kompletirana Sarajevska obilaznica. Lider konzorcija Euro-Asfalt sa svojim partnerima će primijeniti tehnološke i organizacijske mjere kojima će se saobraćajne gužve u toku izvođenja radova svesti na najmanju mjeru", kazao je Ramić te dodao kako će na ovom projektu biti okupljena isključivo domaća građevinska operativa.

Rok za izvođenje radova je 11 mjeseci od dana uvođenja Konzorcija čiji je lider Euro-Asfalt doo u posao, navodi se u saopćenju službe za odnose s javnošću Euro-Asfalta.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...