Naselje Nedžarići
139

Sarajevo uskoro dobija još jednu privatnu bolnicu, planira se zapošljavanje 600 osoba

S. Š.
Nakon višegodišnjih radova, bolnica poprima svoj konačni izgled (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo će uskoro dobiti još jednu zdravstvenu ustanovu i to privatnu bolnicu izgrađenu po posljednjim zdravstvenim standardima čije je otvorenje planirano u ovoj godini.

Radovi na bolnici koja je smještena na teritoriji Općine Ilidža, tačnije u ulici dr. Silve Rizvanbegović bb, privode se kraju i trenutno se radi na najsofisticiranijim sistemima za pametnu bolnicu.

Kako nam je kazao budući direktor ove ustanove doktor Adis Kandić, sve se radi po posljednjim standardima u zdravstvu jer je njihov cilj dobijanje međunarodne certifikacija bolnica prema JCI standardu - što je trenutno najveći standard za bolnice na svijetu.

Riječ je o tipu opće bolnice, kapaciteta blizu 200 ležećih kreveta, u kojoj će u punom kapacitetu bolnice biti zaposleno blizu 600 ljudi.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Zdravstvena ustanova "Alea dr. Kandić" je, pri izgradnji ove ustanove, partnerstvo kreirala sa jednom inostranom međunarodnom zdravstvenom grupacijom koja u svom vlasništvu broji ukupno 16 bolnica. Uz to, grupacija u svom vlasništvu ima i jedan univerzitet i 13 srednjih škola. U svim tim ustanovama, fokus obrazovanja je zdravstvo.

"Bolnica će biti dostupna svima, ali sa najvećim kvalitetom usluge i građevinskog objekta u vidu pet zvjezdica", kazao nam je Kandić.

Zvanična promocija bolnice bit će održana u sarajevskoj Vijećnici krajem mjeseca juna.