{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja na poboljšanju regulatornog okvira i edukaciji u području risk menadžmenta

19.2.2014. u 11:11
0
3
Saradnja na poboljšanju regulatornog okvira i edukaciji u području risk menadžmenta
0
Saradnja na poboljšanju regulatornog okvira i edukaciji u području risk menadžmenta
Udruženje banaka BiH i Udruženje profesionalnih risk menadžera u BiH potpisali su memorandum o saradnji čiji je cilj iniciranje unapređenja zakonske regulative u bankarsko – finansijskom sektoru, te edukacija profesionalaca prvenstveno u području risk menadžmenta.
"Potpisivanjem ovog memoranduma i formalno je ozvaničena naša dosadašnja saradnja. Puno je dodirnih tačaka između ovih udruženja, te je za očekivati da ćemo uspostavom saradnje značajno doprinijeti olakšavanju poslovanja svim učesnicima u procesu“, izjavio je Michael Mueller, predsjednik Udruženja banaka BiH.

Igor Bilandžija, dosadašnji predsjednik Udruženja profesionalnih risk menadžera u BiH, rekao je da se ovim memorandumom proširuje dosadašnja saradnja, u okviru koje će ova dva Udruženja aktivno učestvovati u pripremi pravne regulative, edukaciji i obuci profesionalaca i institucija iz bankarskog i finansijskog sektora u BiH, te saradnji sa regulatorima i finansijskim vladinim institucijama.

"Udruženje profesionalnih rizik menadžera je osnovano u septembru, 2013 .godine, s ciljem da bude okosnica razvoja i unaprjeđenja risk funkcija u Bosni i Hercegovini, te razvijanju saradnje sa sličnim udruženjima sa prostora Evrope i širom svijeta. Naši primarni ciljevi su stvaranje samoodržive asocijacije za promociju i unaprjeđenje risk standarda u finansijskom sektoru, kao i da postanemo okosnica promocije i implementacije risk principa iz svih oblasti poslovanja i edukacije”, izjavio je Denis Hasanić, novoizabrani predsjednik Udruženja profesionalnih risk menadžera.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: