Nova saradnja
3

Šansa za investicije: Počela Međunarodna poslovna konferencija Kanton Sarajevo 2017

FENA
U organizaciji Ministarstva privrede KS i saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, u srijedu 27. septembra 2017. godine u Sarajevu je započela dvodnevna "Međunarodna poslovna konferencija Kanton Sarajevo 2017. godine".

Konferencija je prilika za poslovne ljude iz BiH i svijeta da se bolje upoznaju, da razgovaraju i razmijene informacije o poslovnim izazovima današnjice, uspostave novu poslovnu saradnju ili unaprijede postojeću.

Konferenciju, drugu po redu, zvanično je otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je tom prilikom kazao da je, prema pokazateljima, u posljednjem periodu porastao broj registrovanih firmi u Kantonu Sarajevo i da je ova konferencija izuzetna prilika za razmjenu iskustava posebno između predstavnika realnog i javnog sektora iz različitih kantona i država. U ime Općine Centar ovoj veoma važnoj privrednoj konferenciji prisustvuje načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, koji je ovu priliku iskoristio za promoviranje privrednih i turističkih potencijala Općine Centar kod stranih i domaćih ulagača, te za uspostavljanje novih kontakata sa potencijalnim investitorima.

Učešće na konferenciji su uzeli privredni i finansijski eksperti iz zemlje i inozemstva, predstavnici domaćih i stranih kompanija iz različitih sektora privrede, kao i predstavnici diplomatskog kora i vladajućih struktura.

Tokom prvog dana privredne konferencije svoje obraćanje i prezentacije projekata su, između ostalih, imali Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo , Lada Buševac, šefica ureda Međunarodne financijske korporacije (International Financial Corporation - IFC) u Bosni i Hercegovini koja djeluje kao grupacija Svjetske banke, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore KS, Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.