Od 18. do 21. maja
332

Sajam u Tešnju: BH Pošta će predstaviti nove usluge

Klix.ba
JP "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo uzelo je učešće na 13. Sajmu privrede Tešanj koji je danas svečano otvoren. Sajam se održava u prostoru DC Kraševo, općina Tešanj, a trajat će od 18. do 21. maja ove godine.

"Svečanom otvaranju Sajma prisustovali su generalni direktor JP "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo Mirsad Mujić, izvršni direktor Sektora za poštanski promet Neziran Đogo, izvršna direktorica Sektora za ekonomsko-finansijske poslove Jasmina Trgo i izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme Nedim Matoruga te drugi predstavnici BH Pošte", saopćili su.

Navode da je Sajam u Tešnju smotra poduzetništva čiji je naglasak stavljen na važnost i potencijal bosanskohercegovačke ekonomije, jačanje privrednog ambijenta u BiH, uspostavi saradnje i potpisivanja poslovnih ugovora.

"Prvog dana Sajma predstavnici BH Pošte uspješno su dogovorili novi poslovni aranžman. Naime, generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić potpisao je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Udruženjem privrednika 'Biznis Centar' Jelah/Tešanj, prema kojem će sve članice Udruženja obavljati usluge BH PostExpress - brza pošta putem BH Pošte", stoji u saopćenju.

Na Sajmu u Tešnju BH Pošta će u svom izložbenom prostoru posjetiteljima i poslovnim subjektima, učesnicima privredne manifestacije predstaviti svoje tradicionalne i nove usluge. Uz ostalo, posjetitelji Sajma imat će priliku da saznaju nešto više o našim novim uslugama poput BH PostExpress - brza pošta, čije su prednosti brz i siguran prijenos pošiljki u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, u najkraćim mogućim rokovima.

"BH Pošta će predstaviti i uslugu E-uputnica - brzi transfer novca, koju realiziramo sa poštama Srbije, Crne Gore i Hrvatske, te uslugu BH PostNet - uputnica - brzi transfer novca na području BiH, zatim usluge Hibridne pošte i E-pisma, usluge carinjenja i špedicije te uslugu Paket uplatnica za registraciju i osiguranje motornih vozila kao i druge usluge", stoji u saopćenju.

Ističu da sve dodatne informacije o uslugama BH Pošte mogu se dobiti direktno od predstavnika na Sajmu u Tešnju kao i iz reklamno-propagandnih materijala koji će biti podijeljeni posjetiteljima i poslovnim partnerima.