|

Safudin Čengić ponovo generalni direktor Centrotransa

Safudin Čengić ponovo generalni direktor Centrotransa
0
F
FENA
26.12.2013. u 13:32
14
komentara
0

dijeljenja
Safudin Čengić ponovo generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sjednici Nadzornog odbora kompanije Centrotrans Eurolines d.d. danas je donesena odluka o ponovnom imenovanju Safudina Čengića za generalnog direktora za mandatni period 2014. - 2017. godina.
Povjerenje koje mu je iskazao Nadzorni odbor, Uprava i menadžment društva rezultat su dosadašnjeg dobrog rukovođenja i pozitivnog poslovanja ove kompanije.

Safudin Čengić je na čelu kompanije od 1. janura 2010. godine, a njegov angažman u kompaniji Centrotrans Eurolines datira od 1991. godine, od kada je uspješno obnašao razne rukovodne funkcije u okviru složenog sistema Centrotrans i Centrotrans Eurolines i to: direktor saobraćaja, direktor marketing funkcije, izvršni direktor društva i generalni direktor.

U periodu od 2010. do 2013. godine, odkad obnaša funkciju generalnog direktora kompanije, uspio je, uprkos surovim i tržišno izazovnim uslovima privređivanja, svaku godinu završiti sa pozitivnim rezultatima poslovanja.

Programi i mjere koje je uveo za ublažavanje krize u ovom globalnom periodu recesije dovele su do smanjenja ukupnih troškova poslovanja te su održale finansijsku stabilnost društva i izmirenja obaveza prema državi i uposlenicima.

U prethodne četiri godine njegovog mandata povećan je broj zaposlenih kao i broj novonabavljenih vozila.

Sada rukovodi sa 510 zaposlenih, a u paleti voznog parka Centrotrans Eurolinesa je 201 vozna jedinica.

Jedan je od nosioca i pokretača segmenta za sportski turizam pri kompaniji, što je u proteklom periodu rezultiralo uspješnim poslovanjem ovog segmenta firme, Centrotoursa.

U okviru kompanije Centrotrans Eurolines, ličnim primjerom i samodisciplinom, postigao je izuzetne poslovne rezultate, zavidnu organizaciju i poslovnu kulturu u samoj firmi.

U programu rada i aktivnosti za period od 2014. do 2017. godine predložio je niz aktivnosti koje će biti usmjerene na: kontinuirano pružanje kvalitetnih prijevoznih i drugih vrsta usluga razvojem i stalnim unapređenjem vlastitih tehničko-tehnoloških i ljudskih resursa, osiguranje stalne edukacije i dodatnog obrazovanja svih uposlenika, stvaranje imidža društveno odgovornog privrednog subjekta, investiranje u nove vozne jedinice kako bi omogućili korisnicima kvalitetan i siguran prijevoz.

U periodu više od 30 godina aktivnog rada u Centrotransu, Safudin Čengić je također imao jednu od ključnih uloga u radu raznih udruženja, odbora, komisija i organa u okviru komorskog sistema, udruženja poslodavaca, ministarstava saobraćaja na svim nivoima organizacije u Bosni i Hercegovini.

Svojim iskustvom, znanjem i radom je dao izuzetan doprinos unapređenju i radu tih institucija, kompletnog privrednog, a posebno saobraćajnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Nadzorni odbor je na sjednici imenovao za izvršnog direktora Zajedničkih funkcija Edina Lončarića i za izvršnog direktora Tehničke funkcije magistra menadžmenta Ibrahima Kerlu, saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...