Privreda
0

Safet Baltić novi direktor KJKP Park

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na čelu KJKP Park d.o.o. Sarajevo od sutra će biti novi direktor Safet Baltić.

Tako je odlučio Nadzorni odbor preduzeća Park na redovnoj sjednici, prihvatanjem prijedloga Komisije koja je provela konkursnu proceduru za izbor direktora, na osnovu čega će i novoimenovani direktor Baltić u naredne četiri godine rukovoditi preduzećem Park.

Safet Baltić je po zanimanju diplomirani ekonomist, a do sada je bio zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH. Preduzeće Park u narednom periodu prema Programu rada koji je Safet Baltić priložio na konkursu, svoj rad bazirat će na unapređenju i novim estetskim rješenjima uređenja zelenih površina i hortikulturnih rješenja u Kantonu Sarajevo.

Posebna pažnja bit će posvećena povećanju, proširivanju i maksimalnoj iskorištenosti vlastitih potencijala i resursa, s ciljem povećanja i obogaćivanja asortimana vlastitih proizvoda Park-a i to cvijeća, ukrasnog grmlja i drveća u rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji i usluga, te, kroz saradnju s građanima kao korisnicima naših usluga, na podizanja ekološke svijesti očuvanja i održavanja gradskog zelenila kao javnog dobra svih stanovnika Sarajeva.

Dosadašnjem v.d. direktoru Parka Muharemu Fiši ponuđeno je da svoj radni angažman nastavi u ovom preduzeću, saopćili su iz KJKP Park.