{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudari FBiH podržavaju izgradnju Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla

F
15.7.2014. u 11:34
4
20
Rudari FBiH podržavaju izgradnju Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla
4
Rudari FBiH podržavaju izgradnju Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla
Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika Federacije BiH u ponedjeljak je prisustvovalo prezentaciji procedure odabira strateškog partnera i izgradnje Bloka-7 u Termoelektrani Tuzla koju je izvršila Uprava JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.
Uporedo s izgradnjom Bloka-7 TE Tuzla vrši se investiranje u modernizaciju rudnika uglja Kreka u Tuzli u visini od 200.000.000 KM.

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika FBiH u današnjem saopćenju je navelo da će pružiti apsolutnu podršku predstavljenom modelu izgradnje Bloka-7, svjesni činjenice da samo uz pravovremenu izgradnju Bloka-7 radna mjesta rudara u Rudnicima uglja Kreka mogu biti sigurna.

"Rudari Kreke i Samostalni sindikat radnika Rudnika FBiH će prihvatiti samo jednu odluku Parlamenta FBiH, a to je odluka po kojoj će se omogućiti početak izgradnje Bloka-7 u TE Tuzla u suprotnom smo spremni svim snagama suprotstaviti se svima koji zbog političkih interesa ugroze početak izgradnje Bloka-7", ističu iz Sindikata radnika Rudnika FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: